A város új hulladékgazdálkodási rendelete alapján a közterületek rendjének és tisztaságának megóvása érdekében ettől az évtől megszűnik az „utcára kihelyezős” tavaszi és őszi zöldhulladék-gyűjtés.

Ezért kérik a város zöldövezeteiben élőket, hogy a képződő zöldhulladékukat elsősorban saját kertjükben hasznosítsák és részesítsék előnyben a házi komposztálást. Akinek nincs lehetősége az otthoni komposztálásra, szükség szerint igényelheti az új, megváltozott rendszerű, házhoz menő zöldhulladék-gyűjtési szolgáltatást.
A változás lényege: a VHK Nonprofit Kft. április 1-jétől november 30-áig havonta egyszer házhoz menő zöldhulladék-gyűjtésre ad lehetőséget, melynek napjait a honlapján előre közzéteszi.

A zöldhulladék begyűjtését kizárólag a szolgáltató gyűjtőjárművéhez rendszeresített, szabványos, felmatricázott gyűjtőedényből fogja végezni, melyet a veszprémi lakosok márciustól – 120, illetve 240 literes méretben – a cég Haszkovó utcai ügyfélszolgálatán vásárolhatnak meg. (Az árakat a szolgáltató legkésőbb március 1-jéig honlapján és több fórumon közzéteszi majd.)

A VHK Nonprofit Kft. kéri, hogy ezentúl ne tegyék ki a zöldhulladékot a házak elé és a közterületre, mert a szolgáltató kizárólag a gyűjtőedényből üríti, más formában nem szállítja el. Akiknek többlet zöldhulladékuk keletkezik, vagy nem tudnak élni ezzel a lehetőséggel, továbbra is lehetőségük van zöldhulladékukat a hulladékgyűjtő udvarban (Kistó u. 8.), vagy a VKSZ Zrt. hulladékgyűjtő telephelyén átadni (Külterület 0105/1, a cseri murvabánya mellett).

Forrás: vkszrt.hu

Hozzászólások

hozzászólás