Közélet

WAGNER-CSOPORT – Moszkváig meg sem állnak?

Moszkváig meg sem állnak a Wagner-csoport zsoldosai? Polgárháború? Terrorellenes intézkedések az orosz nagyvárosokban.

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője korábban közölte, hogy erői az ukrán frontról átvonultak Oroszországba és meg fogják dönteni az orosz katonai vezetést.

Sajtóértesülések szerint Prigozsin már főhadiszálláson belül van, és harcosai ellenőrzik a város katonai objektumait – szemlézi az ujnepszabadsag.com a Moscow Times írását.

Oroszország Rosztov-na-Donban lévő katonai főhadiszállása kulcsfontosságú logisztikai bázis az ukrajnai offenzívához. (Egyébként Rosztov légvonalban körülbelül ezer kilométerre van Moszkvától.) Prigozsin felszólította az oroszokat, hogy ne higgyenek az állami televízió propagandájának.

– Putyin hatalmas területet veszített el, katonák ezrei haltak meg, sokkal többen, mint amennyiről a legfelsőbb orosz vezetés állítja – mondta Prigozsin. – Arra kérem önöket, hogy ne álljanak ellen senkinek! Ha valaki megpróbál ellenállást tanúsítani, azt fenyegetésnek fogjuk tekinteni, és azonnal megsemmisítjük, beleértve minden útzárat, amely az utunkba áll, minden repülőgépet, amely elrepül a fejünk felett.

Prigozsin lépését Putyin hazaárulásnak minősítette, és megtorlással fenyegetőzik. Az orosz nagyvárosokban terror elleni intézkedéseket vezettek be kiterjesztett hatósági jogkörökkel.

A vezető lépen a Wagner-csoport katonái a Déli Katonai Körzet főhadiszállásának közelében Rosztovban június 24-én. Fotó: Reuters

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago