Categories: Közélet

VVHHFE – Jótékonysági gála nemcsak a veszprémi rászorulókért

A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalok Egyesülete november 16-ai jótékonysági gálájával nemcsak a helyben élő fiataloknak szeretne segíteni: jegybevételéből a fővárosi Őrzők Alapítványnak is ad, amely a daganatos és leukémiás gyermekeket, azok családját és a Tűzoltó utcai klinika dolgozóit segíti.

Mi nemcsak kapni szeretünk, hanem adni is! – mondta Molnár Roland, az egyesület elnöke a jótékonysági bált beharangozó sajtótájékoztatón. – Ezért úgy döntöttünk, hogy a gála bevételéből nemcsak a veszprémi hátrányos helyzetű fiatalokat támogatjuk: a 7500 és 5500 forintos belépők mindegyikéből 500 forintot elutalunk az Őrzők Közhasznú Alapítvány a Tűzoltó utcai Daganatos és Leukémiás Gyermekekért számlájára.

A jótékonysági gálán fellép Vastag Csaba, a vendégek között pedig nemcsak veszprémiek lesznek, hanem jönnek Budapestről, Ajkáról és más településekről is.

Az egyetem is segít a hátrányos helyzetű fiataloknak

Az egyesület elnöke elmondta, hogy idén is rengetegen támogatják a jótékonysági bál megrendezését pénz- és tombolaajándékokkal, eszközökkel, önkéntes munkával, és ő mindenkinek nagyon szépen köszöni a segítséget. Külön dr. Glencsér Andrásnak, a Pannon Egyetem rektorának, hisz már ötödik alkalommal lesz a bál helyszíne az egyetem aulája.

Az egyetem nemcsak a helyszínnel, de egyéb módon is támogatja a hátrányos helyzetű fiatalokat – vette át a szót dr. Gelencsér András. – Az oktatás és a kutatás mellett a társadalmi szerepvállalás a harmadik missziónk, amiből az intézmény és külön-külön minden oktatónk, dolgozónk is kiveszi a részét. A Pannon Egyetem felajánlással is segíti a hátrányos helyzetű fiatalokat: programokat, tanfolyamokat szervezünk azon fiatalok számára, akiknek a családja nem tudja finanszírozni az egyetemi felvételire való felkészülésüket. Ebben mi segítünk nekik, és nemcsak azoknak, akik majd nálunk szeretnének felvételizni.

Dr. Márfi Gyula nyugalmazott érsek, az egyesület örökös tiszteletbeli tagja megjegyezte: Európában elsősorban a kereszténységnek köszönhetjük, hogy a szegényeket, fogyatékkal élőket már nem megvetendő, hanem támogatandó embereknek tekintik.

Példaértékű és egyedülálló

Példaértékű és egyedülálló gondolat, hogy két segítő szervezet összefog, ilyenről még nem is hallottam – jegyezte meg dr. Kováts Ágnes, az Őrzők Alapítvány képviselője. – Köszönöm, hogy ránk gondoltak!

Az Őrzők Alapítvány harminc éve segíti a klinika dolgozóit, a beteg gyerekeket és azok szüleit. A Tűzoltó utcai klinikán évente 300 beteg gyermek fordul meg az egész ország területéről és külföldről, akiknek a betegsége kezelés nélkül halálos, szakszerű kezeléssel viszont a kis betegek 80 százalékának élete megmenthető.

Az ilyen hosszú lefolyású, másfél-két évig tartó betegségben megroppannak a családok anyagilag, ezért a klinikán kialakítottunk hat darab baba-mama szobát és hat kis lakást, amelyeket a családok térítésmentesen használhatnak – mondta dr. Kováts Ágnes. – A klinikának eszközöket, gyógyszereket vásárolunk, segítjük az orvosok továbbképzését. Figyelünk a betegek és a családtagok lelki és szellemi „kezelésére” is: pszichológusokat, kórházi pedagógusokat foglalkoztatunk. Az ambuláns kezelés helyszínén egy élményvárat hoztunk létre, hogy a többórás várakozás idejére kicsit lekössük a gyerekek figyelmét.

Egyre nagyobb mértékű a társadalmi szolidaritásvállalás

A jótékonysági gála bevétele azt a biztonságot teremti meg az egyesület számára, hogy folyamatosan tudjuk támogatni a hátrányos helyzetű fiatalokat – hangsúlyozta Gulkai László, az egyesület alelnöke. – Persze egyéb rendezvényeink is vannak, a Ki mit tud?, a családi napunk, amelyek tartalmas szórakozást kínálnak a hátrányos helyzetű fiataloknak, és idén is minden rászorulónak tudtunk adni tanszercsomagot. Jó megtapasztalni, hogy egyre nagyobb mértékű a társadalmi szolidaritásvállalás, hogy egyre többen állnak mellénk: vállalkozók, civilek, önkéntesek, és kimondottan örülök, hogy az elsők között lehetünk egy másik segítő szervezettel történő együttműködésben, amivel közvetítő szerepet is felvállalunk!

[stextbox id=”warning”]A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalok Egyesülete november 16-ai jótékonysági gálájára jegyek még kaphatók a Hangvillában, a Petőfi Színházban és a Tourinform irodában, valamint online is rendelhetők a vvhhfe@gmail.com címen.[/stextbox]

Révész Erika

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago