Categories: Közélet

VVHHFE – Jótékonysági családi nap, főzőverseny és süteményvásár

Három rendezvényt jelentett ma be sajtótájékoztatón Molnár Roland, a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület elnöke. Mindhárommal hátrányos helyzetű fiataloknak szeretne segíteni az egyesület, amire egyre nagyobb szükség van.

Új helyszínen, a VSC Jendrassik–Venesz Technikum udvarán (Március 15. utca) rendezi meg az egyesület szeptember 12-én, szombaton a hagyományos családi napot és főzőversenyt. Ez egy zárt udvar, így a rendezők ellenőrizni tudják a helyszínre érkezők létszámát, és ügyelnek arra, hogy az ne lépje túl az ötszázat. Belépéskor testhőmérsékletet mérnek, a helyszínen pedig több helyen lesz kézfertőtlenítő és gumikesztyű.

Az egyesület számára nagyon fontosak a rendezvények, hogy a szervezet meg tudja valósítani a fő célját: a hátrányos helyzetű fiatalok támogatását – mondta Szabó Péter, a Kolostorok és Kertek Kft. igazgatója. – A helyszínen lesz légvár, arcfestés, foci, lufis, gyerekek és felnőttek megnézhetik belülről is a rendőrautót, tűzoltóautót, mentőkocsit.

Kicsiket és nagyokat tíztől este hétig várják a programok – folytatta Molnár Roland. – Mi pedig várjuk a veszprémieket, akik nemcsak a programokat élvezhetik, hanem a főzőverseny eredményét is megízlelhetik kóstolójegy vásárlásával. A főzőversenyre jelentkező csapatok részvételi díját és a kóstolójegyek árából származó bevételt is támogatásra fordítjuk.

A sajtótájékoztató résztvevői balről jobbra: Szabó Péter, Molnár Roland, dr. Márfi Gyula és Gulkai László

Nagyon fontos a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület tagjainak munkája, hiszen a segítségnyújtást még járvány idején sem lehet leállítani, sőt, ilyenkor talán még nagyobb szükség van rá, mint máskor – hangsúlyozta dr. Márfi Gyula, nyugalmazott érsek emeritus.

Gulkai László, az egyesület alelnöke felidézte az egyesület jelmondatát: Jót tenni könnyű, ha sokan segítenek!

Már azzal is segítenek nekünk, ha azon a szombaton nem főznek otthon, hanem eljönnek a rendezvényünkre, és megkóstolják valamelyik csapat főztjét! – tette hozzá. – A kormányhivatal buszt küld a rendezvény helyszínére, ahol az érdeklődők meghosszabbíttathatják lejárt okmányaikat, vagy elindíthatják a cseréjüket.

Molnár Roland elmondta még, hogy az Európa Kulturális Fővárosa 2023 projekthez kapcsolódik az egyesület szeptember közepén kezdődő akciója, az Édes Veszprém süteményvásár. A Kossuth utcán, a nagyposta előtt felállított faházban immár harmadik alkalommal árusítják az egyesület tagjai, veszprémi vállalkozók és a város ismert emberei az adományozók által felajánlott süteményeket.

A süteményvásárra várnak minden érdeklődőt szeptember 16-án, 17-én, 18-án, 21-én, 22-én, 23-án, 24-én, 25-én, 28-án, 29-én, 30-án, október 1-jén és 2-án délutánonként három és hat óra között. A rendezvény megnyitója szeptember 16-án, szerdán 14 órakor lesz, és fellép rajta Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója.

Az egyesület várja a süteményfelajánlásokat a következő telefonszámon: 20 240 8667, és akinek kedve van, jelentkezhet süteményárusítónak is ezen a telefonszámon: 20 359 3137.

Természetesen ezen a rendezvényen is betartják a szervezők a járványügyi előírásokat.

Révész Erika

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago