Categories: Közélet

VVHHFE – Jótékonysági bál és együttműködési megállapodás

A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalok Egyesületének 11. jótékonysági bálja november 17-én lesz a Pannon Egyetem B-épületének aulájában – jelentette be a mai sajtótájékoztatón Molnár Roland, az egyesület elnöke.

A jegyek jól fogynak a bálra, de még lehet lehet kapni, és akik nem tudnak részt venni a bálon, azok támogatói jegy vásárlásával segíthetnek az egyesületnek abban, hogy minél több rászoruló fiatalt tudjon patronálni.

A bálon kitüntetéseket adnak át, vendégül látnak és megajándékoznak 15 rászoruló fiatalt, fellép a várpalotai Cserregő Néptáncegyüttes, lesz tombola és jótékonysági árverés. A bál összes bevételét a hátrányos helyzetű fiatalok kapják.

Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora elmondta, hogy az intézmény Informatikai Kara után a Gazdaságtudományi Kar is tervezi együttműködési megállapodás aláírását az egyesülettel, mert így segíthetik a középiskolásokat a felvételire való felkészülésben attól függetlenül, hogy aztán a támogatott diákok a Pannon Egyetemre vagy más felsőoktatási intézménybe kérik a felvételüket.

A sajtótájékoztatón Gulkai László, a Veszprémi Szakképzési Centrum Jendrassik–Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, illetve Molnár Roland aláírták az oktatási intézmény és az egyesület közötti együttműködési megállapodást.

– Az iskola régóta jó kapcsolatot ápol az egyesülettel – mondta Gulkai László. – Ezt a kapcsolatot szeretnénk szorosabbá fűzni az együttműködési megállapodással. Közel ezer diákunk közül nagyon sokan hátrányos helyzetűek, többen halmozottan hátrányos helyzetűek. Az egyesület és az iskola egymás programjait fogja támogatni, közreadni, és tanulóink segítenek az egyesület rendezvényeinek lebonyolításában az ötvenórás közösségi szolgálat keretében.

Révész Erika

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago