Categories: Közélet

VVHHFE – Családi nap főzőversennyel és kóstolóval

A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalok Egyesülete május 18-án, szombaton reggel nyolctól délután hat óráig tartó családi, egészség-, környezetvédelmi és sportnapot, valamint főzőversenyt rendez a Kolostorok és Kertek helyszínen.

Úgy 200–300 hátrányos helyzetű gyereket, fiatalt várunk a 11. alkalommal megrendezendő családi, egészség-, környezetvédelmi és sportnapunkra és minden veszprémit szeretettel látunk, ez utóbbiakat főleg a délutáni programokra és a főzőversenyen induló csapatok étkeinek elfogyasztására – mondta a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón Gulkai László, az egyesület alelnöke. – Jó alkalom lesz ez az nap adományok átadására és gyűjtésére, versenyek lebonyolítására, előadások megtartására, a veszprémiek pedig élvezhetik a színpadi szereplők produkcióit, a finom falatokat és a kísérőprogramokat.

Gratulálok az egyesületnek, hogy idén is megrendezi ezt a programot! – vette át a szót Ovádi Péter országgyűlési képviselő, a rendezvény egyik fővédnöke. – Tavaly én is részt vettem rajta, és mondhatom, nagyon jól sikerült. Veszprémet igen erős civil háló fonja körbe, az egyesületek közül pedig a legaktívabbak között van a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalok Egyesülete. Rengeteg támogatója is van az egyesületnek, mert ha valaki jó ügyért dolgozik, azt sokan segítik. Az egyesület szinte minden hónapban megmozgatja a közösséget.

Szabó Pétertől, a Kolostorok és Kertek Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy az egyesület ezt a rendezvényét hetedik alkalommal viszi a jezsuita templom melletti gyönyörű helyszínre.

Örömmel tapasztalom, hogy évről évre bővül a program – jegyezte meg. – Pár éve kilenctől délig tartott, a mostani már reggel nyolckor kezdődik a fiatalok regisztrációjával, és egészen délután hatig tart, mivel az utolsó szereplők ötkor lépnek színpadra.

A sajtótájékoztató résztvevői balról jobbra: Szemes György, Ovádi Péter, Gulkai László és Szabó Péter. Fotó: a szerző

Szemes György, a Vitalitás nyugdíjasklub elnöke külön felhívta az érdeklődők figyelmét a főzőversenyre, amelyen 20 csapat, ebből négy nyugdíjas méri össze tudását. Az egyesület adja az alapanyagot (adományból), a kellékeket a csapatok viszik.

Sok szeretettel invitálok mindenkit a rendezvényre – hangsúlyozta Szemes György. – Jót tenni könnyű, ha sokan segítenek! Ez az egyesület szlogenje, és mi hiszünk ebben a kijelentésben. Azon dolgozunk, hogy hosszú távon összehozzuk az idősek tapasztalatát és a fiatalok energiáját.

A veszprémiek a város forgalmasabb pontjain kitűzött plakátokon és az egyesület Facebook-oldalán megtalálják a nap teljes programját. A rendezvényt Ovádi Péter nyitja meg, köszöntőt mond Molnár Roland, az egyesület elnöke.

[stextbox id=”grey”]A rendezvény teljes bevételét a hátrányos helyzetű fiatalok segítésére fordítják. A veszprémiek az egyesületet többféle módon is támogathatják: azzal, hogy megvásárolják a rendezvényen az 1000 forintos kóstolói jegyeket, amelyekkel a főzőverseny bármelyik csapatának ételéből vásárolhatnak egy adagot, adójuk egy százalékával (az egyesületnek a Budapest Bank Zrt.-nél vezetett számlaszáma: 10104820-26751700-01003002, adószáma: 19382883-1-19), illetve egyéb pénz- vagy tárgyi adománnyal. Az egyesület aktív és pártoló tagokat is vár a soraiba, hogy minél több hátrányos helyzetű fiatalnak segíthessen.[/stextbox]

Révész Erika

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago