Categories: Szórakozás

VIZSLATALÁLKOZÓ – Először, de nem utoljára

Sosem volt még Veszprémben olyan nagy az egy négyzetméteren nyüzsgő vizslák száma, mint vasárnap délután a Kolostorok és kertek mesés környezetében, az első vizslatalálkozón. A kicsi és nagy, megfontolt és hiperaktív rövid szőrű magyar vizslák mellett drótszőrű, weimari és német vizsla, tacskó, boxer, golden retriever, meg még ki tudja hányféle fajta képviseltette magát a Csaba Eszter által meghirdetett I. Vizsla Talin.

Eszter, aki két tacskó gazdájaként szeptember 2-án már harmadik alkalommal szervezi meg ugyanitt a tacskó „dzsemborit”, egy vizslát is nevel, innen jött az ötlet, hogy legyen akkor a vizsláknak is találkozója. Sokan eljöttek az ország távolabbi településeiről is, mert bár a vizslatúráknak már nagy hagyománya van, ilyen jellegű összejövetel nem volt mostanáig.

A szervező meghívta a magyar vizsla, tacskó és német dog fajtamentés iránt elkötelezett Futrinka Egyesület Magyar Vizsla S.O.S. Hungary csapatát, amely védencei számára gyűjtött adományokat, ott volt dr. Miskolczi Milán kisállatgyógyász, szakállatorvos, hogy tanácsokkal lássa el az érdeklődőket, az ajkai Kulcsár Kutató-Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány pedig egy bemutatóval színesítette a programot.

A HUSSE Veszprém megye, a Kutyás Cuccok, valamint a Dogs Life – Kutyafelszerelés és egészségmegőrzés jóvoltából a legfiatalabb, a legidősebb és a legtávolabbról érkező kutyus és gazdáik nagy örömére még ajándékokra is futotta az I. Vizsla Talin. Ám nem csak ők, mindenki más is boldog volt ezen a napsütéses délutánon, így biztosak lehetünk benne, hogy a hagyományteremtő szándékkal megrendezett vizslatalálkozónak lesz folytatása.

A díjazottak:

A négyhónapos Moyra a gazdájával Szigetszentmiklósról jött
A legtávolabbról érkezett drótszőrű vizsla, az ötesztendős Vali és gazdája Nyíregyházáról Csaba Eszter szervezővel
A legidősebb vendég, a 11 éves Betti gazdájával Újhartyánból és Csaba Eszter

A fotógaléria bármelyik képre kattintva kinyílik.

S. Bonnyai Eszter

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago