Közélet

VESZPRÉM KUKAC – Szükség van ránk

Olvasóink megerősítettek bennünket abban, hogy szükség van ránk, a Veszprém Kukac újságíróira, munkatársaira. Sokan visszajeleztek a felhívásunkra, és sokan el is jöttek az olvasói találkozóra, hogy megismerkedjenek, beszélgessenek velünk. A találkozóról videó is készült.

A megyei könyvtár ZUG nevű közösségi helyiségében Kovács Attila zongoraművész, zeneszerző alapozta meg az est hangulatát zongorajátékával.

Gombás Gabriella, a Veszprém Kukac főszerkesztője többek között a média átalakulásáról beszélt. Elmondta, mennyire nehéz, sok esetben lehetetlen információhoz jutnunk, mivel az önkormányzati cégek ügyvezetőinek, az iskolaigazgatóknak, az egészségügyben vezetői szerepet betöltőknek és másoknak már évekkel ezelőtt megtiltották, hogy nyilatkozzanak a sajtónak, különösen a függetleneknek, mint mi vagyunk. E-mailjeink, telefonhívásaink egyszerűen „lepattannak” az illetékesekről. Szóbeszédre pedig nem hagyatkozunk. Egy-egy ügyről csak akkor írunk, ha a tényeket hiteles dokumentumokkal tudjuk alátámasztani.

A másik gondunk, hogy a Veszprém Kukac indulása óta, több mint nyolc éve nincsenek hirdetőink. Ennek egyik oka, hogy a mai társadalmi környezetben senki nem vállalkozik arra, hogy egy független hírportált támogasson, a másik, hogy ha akadna is pár jelentkező, akkor egy profi hirdetésszervezőre lenne szükségünk, aki kezeli ezt a témát, az pedig nagyon sokba kerülne nekünk. Így egyelőre (és szerintünk még nagyon sokáig) pályázatokból tartjuk fenn magunkat. Egy pályázatnak köszönhetően tudunk újságíróvá képezni két fiatal jelentkezőt is. Rengeteget tanulunk tőlük, őket pedig megtanítjuk a hivatásunk alapjaira.

Több témában is élénk vita alakult ki olvasóink között. Az egyik ilyen volt a tartalom minősége. Az egyik felszólaló szerint nem lájkvadász módon, senkinek sem megfelelve kell írnunk egy-egy témáról maximálisan törekedve a minőségre. A másik szerint alkalmazkodnunk kellene a „piachoz”, a fogyasztói elvárásokhoz, ha több követőre és bevételre szeretnénk szert tenni.

A főszerkesztő beharangozta adománygyűjtő akciónkat is, amelynek bevételéből a fiatal újságírópalántáinkat szeretnénk hosszabb távon megtartani. Azt is bejelentette, hogy tervezünk további találkozókat az olvasóinkkal, mert mindkét fél szerint jó néha leülni beszélgetni, számunkra pedig hasznos és megerősítő az olvasóink visszajelzése.

A találkozóról készült rövid videónk ezen a linken látható. A galéria bármelyik képre kattintva kinyílik.

Fotó és videó: Hujder Balázs

Révész Erika

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago