EKF

VEB2023 EKF: új pályázat

Október eleje óta ismét nyitva a pályázati kapu: a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program (VEB2023 EKF) várja azokat az ötletterveket, kreatív kezdeményezéseket, amelyek tovább tudják majd színesíteni a felvezető 2022-es év kulturális kínálatát.

A felhívás több újdonságot is tartalmaz, amelyek egyrészről gyorsítják és megkönnyítik a programgazdák előkészítő munkáját, másrészről azt segítik, hogy a pályázatok minél jobban kapcsolódjanak a VEB2023 EKF célkitűzéseihez, elveihez.

A pályázatokat a VEB2023 EKF hét fő témájában várják. Ezek a következők: (1) irodalom, (2) színház és tánc, (3) képzőművészet, fotóművészet és design, (4) zene, (5) kultúrtáj és Balaton-ökológia, (6) helytörténet és kulturális emlékezet, valamint (7) közösség és ifjúság. A hét területhez nagyon konkrét célok és már futó programok tartoznak – ezek bemutatása, pontos leírása megtalálható a VEB2023 EKF hivatalos honlapján.

A most közzétett pályázat során olyan programok, események és kulturális célú fejlesztések kaphatnak támogatást, amelyek bevonják a helyi közösségéket, túllépnek az általános kulturális-művészeti célkitűzéseken, ugyanakkor nemzetközi mércével is látványos eredményeket tudnak felmutatni.

A megújult rendszerben könnyebben, gyorsabban lehet egy jó elképzeléssel sikeresen csatlakozni a VEB2023 EKF programjához: a korábbi összetett űrlapok helyett most egy rövid ötletpályázattal indul a folyamat. Ez segít a pályázóknak pontosítani és konkretizálni az ötleteiket, megtalálni a megfelelő kapcsolódási pontokat, vagy megvalósítható célokat választani. Az első fordulón sikeresen szereplő pályázók kapnak lehetőséget a kidolgozott projektterv benyújtására, amelyhez már személyes konzultációt is igénybe tudnak venni. A folyamatot tovább könnyíti, hogy idén ősztől szinte papírmentesen és teljesen online módon lehet pályázatot benyújtani.

Az első fordulóban az ötletpályázatok elektronikus benyújtásának határideje: október 31. A második fordulóban a kidolgozott projekttervek elektronikus benyújtásának határideje: december 10. A projekttervet csak az első fordulóban sikeres ötletek benyújtói dolgozhatják ki. Az ötletpályázat sikere azonban nem garantálja automatikusan a második forduló sikerét, és önmagában még nem jár támogatással.

A korábbiakhoz hasonlóan több módon is segíteni fogják a pályázatok sikeres elkészítését. Az EGYÜTT OKOSABB nevű rendezvényeken a pályázat megírásában és a költségek tervezésében segítenek. Ezek helye, időpontja:

– október 21., 16.00, Tapolca, Hősök tere 15.

– október 28., 16.00, Siófok, Fő tér 1. (II. emelet, Balaton terem)

– november 19., 16.00, Várpalota, Márvány Terem, Márvány Terem

A pályázatok sikeres elkészítését online konzultációval is segítik. A tervezett időpontok:

  • október 14., csütörtök 12.00–14.00
  • október 15., péntek 08.00–09.00
  • október 19., kedd 15.00–18.00
  • október 21., csütörtök 08.00–09.00

Időpontot hamarosan az EKF honlapján is lehet foglalni. A felhívással kapcsolatos kérdéseiket erre az e-mail címre küldjék: palyazat@veszprembalaton2023.hu !

Az EKF korábbi, jelenleg is futó pályázatai: KultHáló Program, Pajta Program, Utcakép Program.

Fotó: veszpreminfo.hu

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago