Categories: Közélet

VÁLASZTÁS – A békére vágyó többség

A valódi ellenfél nem a Fidesz, hanem a reménytelenség. Ha úgy érezzük, nem nyerhetünk és ezért otthon maradunk, biztos a vereség. De ha elmegyünk szavazni, ha magas lesz a részvétel, akkor Veszprémben biztosan legyőzzük a Fideszt – hangsúlyozta kampányzáró rendezvényén Kész Zoltán független jelölt.

A Színházkertben megtartott Viszlát, Fidesz elnevezésű kormányzáró rendezvényen megtelt az épület előtti tér az érdeklődőkkel, akiket előbb egy koncert szórakoztatott, majd mintegy negyvenen mentek fel a színpadra, hogy egyenként bemutatkozzanak, és elmondják, miért támogatják a független jelöltet. Volt köztük nyugdíjas, egykori sportoló, vállalkozó, tanár, diák, civil szervezet képviselője és a város két volt polgármestere, Dióssy László és Debreczeny János is. A felszólalók pártpreferenciája széles palettát ölelt fel, MSZP-s, jobbikos, a kétfarkú kutyákra voksoló mellett Kész Zoltánt támogatja a Momentum egyik alapító tagja is, aki például az egyedüli jó és esélyes jelöltnek nevezte. Az érvek között elhangzott többek között, hogy korrekt, becsületes, nem korrupt. A legnagyobb tapsot ketten érdemelték ki, egyikük Marton Nóra, egy Londonban élő fiatal hölgy volt, aki csak a szavazás miatt utazott haza, a másik pedig Gidai Judit, a Napló egykori szerkesztője, aki szerint a Mészáros Lőrinc tulajdonába került lap gátlástalanul ontja magából a hamis propagandát (lásd itt).

Kész Zoltán beszédében úgy fogalmazott, ma nagy bátorság kell ahhoz, hogy valaki részt vegyen egy ellenzéki gyűlésen és dupla adag bátorság, hogy egy győzelemre esélyes jelölt kampánygyűlésén mutatkozzon. Ma még fojtogat bennünk a gyűlölet, körülvesznek minket a ronggyá tépett plakátok, a folyamatos hergelés, a gyűlöletre építő propaganda, de április 8-a elhozza azt a holnapot, amelyet évek óta várunk. Mint mondta, a Fidesz kétmillió, hangos katonává nevelt fanatikust és megtévesztett embert tudhat maga mögött, de a békére vágyók, a változást akarók sokkal többen vannak. Csak annyi az ő feladatuk, a kutya kötelességük, hogy vasárnap elmenjenek szavazni, akkor véget ér ez a rossz álom és ránk köszön egy vidámabb, felszabadultabb holnap.

Kitért arra is, ha nem állnának sokan mellette, ha nem érezné a támogatást, akkor nem lenne ereje elviselni a Fidesz pörölycsapásait és a pártsajtó hazug gyalázkodását, amelyet három éve zúdítanak rá és családjára. De, mint fogalmazott, gyengülnek: három éve még halálbüntetés- és abortuszpárti pedofil volt szerintük, ma már „csak” ötvenmilliós táskákkal sétáló korrupt bűnözőnek nevezik. Nevetséges és egyben arcpirító, hogy a fideszesek emlegetnek korrupciót – tette hozzá.

Szerinte azonban nem csak tőle, az esélyes független jelölttől félnek, hanem a mögötte álló kritikus tömegtől. Úgy véli, legyen megtiszteltetés, hogy retteg a Fidesz, hogy levitézlett, de országosan hírhedt politikusokat uszítanak rájuk. Támadnak, mert reszketnek attól, hogy vége lesz a jó világnak, és van is mitől félniük – emelte ki.

Félni és félni hagyni – ez a jelmondat a Fideszben. A jól teljesítő fideszes jutalomból félhet. Ugyan fizetheti közpénzből a háza felújítását, eladhatja Mészáros Lőrincnek a Naplónkat és a csapatunkat, a mi Építőnket, bűzzel áraszthatja el féltucatnyi falu levegőjét, bármi törvénysértőt megtehet, csak egyet nem: önálló gondolatot nem kockáztathat meg. Az egyszeri fideszes szavazó pedig attól fél, akivel épp rémisztgeti a kormány: legutóbb például az ENSZ-től. Kész Zoltán szerint viszont nem a szövetségeseinktől kell félni, hanem a kórházi fertőzésektől meg attól, hogy péntek délutántól hétfő reggelig nincs urológus a megyei kórházban, mert Münchenben rendelnek. Vagy épp attól, hogy Bándról, az alig hatszázhetven fős településről 42 fiatal, a lakosok hét százaléka vándorolt ki, hogy az állítólag pusztulás szélén álló Nyugat-Európában emberi fizetést, jogbiztonságot, kiszámíthatóságot kapjon. Önök szerint nem ez a félelmetes? – tette fel a kérdést. Azonban azt is kiemelte, a nemzet egy és oszthatatlan, a bűnösöket felelősségre vonják majd, de nem táplálhatják tovább a gyűlöletet.

Kész Zoltán szerint Orbán Viktor félelemre építő bűnszövetkezete ugyanakkora veszély Magyarországra, mint az illegális bevándorlás. Mindkettőt kezelni kell és elérni, hogy egyiknek se legyen terepe hazánkban – mondta.

Kész Zoltán beszéde végén hangsúlyozta, a győzelemhez vasárnap el kell vinni magunkkal a családot, a barátokat, mert Tiborcz István, Habony Árpád, Rogán Antal, Mészáros Lőrinc és a rendszer sok-sok kegyeltje mind ott lesz az urnáknál vasárnap és mind magukkal viszik családjukat, barátaikat, ismerőseiket is. De a demokráciában az a választás csodája, hogy a hatalmasok milliárdjait legyőzheti a milliók hatalma. Éppen ezért április 8-án össze kell szednünk magunkat és meg kell szólítani a bizonytalanokat: a szomszédot, az anyóst, a kajla keresztapánkat, a sarki fűszerest, a rendőrt, a postást, a villanyszerelőt, mindenkit, akit lehet.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago