Categories: Közélet

V-BUSZ – Veszprém is bevezette a közlekedési mobiljegyet

A Volánbusz és további négy nagyváros után Veszprém Megyei Jogú Város helyi közösségi közlekedésében is elérhetővé vált a virológiai kitettséget csökkentő készpénzmentes közlekedési mobiljegy megoldás.

Budapest, Kecskemét, Miskolc, Tatabánya és a Volánbusz csatlakozását követve a V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft. és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. megállapodást kötött a Veszprém Megyei Jogú Város helyi közösségi közlekedésének modernizációja keretében megvalósuló közlekedési mobiljegy bevezetéséről. A két társaság megállapodása alapján 2020. április 17-től első körben megvalósul az applikációban történő jegyvásárlás lehetősége a V-Busz valamennyi járatán.

Az applikációban megvásárolt veszprémi jegyeket nem terhelik pluszköltségek, vagyis az elektronikus jegyek ára megegyezik a hagyományos, papíralapú jegyek árával. A közlekedési mobiljegy applikációban elővásárolhatóvá válik a veszprémi helyi teljes árú, egy utazásra érvényes mobiljegy, amelyet az utas felszálláskor a járműre kihelyezett azték-kód beolvasásával érvényesít. A közlekedési mobiljegyen elérhető menetjegy Veszprém összes járatán elérhető.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. mobilalkalmazásának segítségével a jegyek bárhol, bármikor megvásárolhatók, akár közvetlenül a járat indulása előtt is. A mobiljegy használatához az utasnak iOS, vagy Android operációs rendszerű mobiltelefonjára le kell töltenie a Nemzeti Mobilfizetési Zrt., vagy valamely viszonteladója (jelenleg a Simple by OTP) által működtetett közlekedési mobiljegy-alkalmazást, és abban regisztrálnia kell magát. A jegyvásárlás során az utasnak meg kell adnia az utazásához használni kívánt járat tervezett indulási időpontját. A kiválasztott terméket a felhasználó egyenlegéről, vagy bankkártyája segítségével tudja kifizetni. Az alkalmazások elérhetőek a V-Busz Kft. honlapján és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján.

V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft.

Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago