Categories: Közélet

V-BUSZ – Forgalmi változások

A V-Busz Kft. tegnap megkezdte a forgalmi változások közlését. A tegnapi közgyűlésen elhangzott, hogy a végleges helyi járatos menetrendet nem csak a cég honlapján és Facebook-oldalán teszik közzé, hanem megjelentetik nyomtatott formában és a városi újságban is.

A változásokat a cég honlapján és közösségi oldalán követhetik figyelemmel. A közgyűlésen Porga Gyula polgármester hangsúlyozta, hogy a V-Busz munkatársai igyekeznek beépíteni az utazók kéréseit, javaslatait a menetrendben, amit év közben is változtatnak, ha szükséges.

Alább a V-Busz Facebbok-bejegyzését olvashatják a legfrissebb járatmódosításokról és két új járatról.

Az első hetek tapasztalatai alapján a műszakváltások idején a belváros felől a Henger utca irányába tartó 10-es, illetve az iparvárosból visszafelé közlekedő 1-es autóbuszok csúcsforgalmi tehermentesítése szükséges. Ezért 20-as jelzéssel a 10-es vonaláról kiágazó, 21-es jelzéssel pedig az 1-es vonalára rácsatlakozó kiágazó ágakat indítunk február 18-tól.

A Haszkovóról az iparterületre közlekedő utasaink a műszakváltásokhoz kapcsolódva a 21-es autóbuszokkal, közvetlenül, átszállás nélkül juthatnak el a Házgyári úton keresztül a Henger utcába. Visszafelé a 20-as autóbusz igénybevételével lehet utazni a Haszkovóra.

Fontos információ, hogy mind a 20-as, mind a 21-es autóbusz betér a vasútállomásra, de onnan utascsere után azonnal továbbhalad. Nem kell új jegyet érvényesíteni.

A Gyulafirátótról eddig 20:40-kor induló 23-as autóbusz február 18-ától 21:00-kor indul, így a Kádártai útról 21:21-kor induló 21-es autóbuszra kényelmesen át lehet szállni. Ugyanígy az 5:00-kor és 13:00-kor Gyulafirátótról induló autóbuszokról az 5:21-kor, illetve 13:21-kor induló 21-es autóbuszokra át lehet szállni a Kádártai úti fordulónál.

Az 1-es és a 10-es autóbuszok menetideje – az iparterület környezetében – sokkal kedvezőbben alakul, mint előzetesen vártuk. Így hétköznapokon biztosítható, hogy az 1-es és 10-es autóbuszoknak a vasútállomásra történő megérkezése és a következő járat elindulása között időszaktól függően 2–5 perc telik el, vagyis észak felé is csökken a két körjáraton az eljutási idő.

Az alábbiakban látható az új járatok útvonalvezetése, világoskékkel kiemelve a Kádártai út és az iparterület közötti szakaszt. A menetrendek tájékoztató jellegűek, a megállóhelyi indulási időpontok 1–2 perccel még eltérhetnek a véglegestől, amelyet a február 11-ei héttől kezdődően honlapunkon és Facebook-oldalunkon közzé fogunk tenni.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago