Categories: Közélet

V-BUSZ – A buszvezetők egyötöde hiányzott csütörtökön

Nincs ezen mit szépíteni, a mai napunk egyszerűen pocsék – ismerte el Mihálszky Gábor, a V-Busz Kft. szakmai igazgatója, akit a január 3-án bekövetkezett káosz okairól kérdeztünk. Veszprém új helyi járatos közlekedését az év első két napján is sokan kritizálták, de a harmadikon végképp elfogyott az emberek türelme.

Reggel a közlekedési társaság közösségi oldalán ez volt olvasható: „Tisztelt Utasaink! Vonalainkon a menetrendtől eltérő közlekedés várható. A pontos indulási időpontokról az utazástervező vagy az applikáció használatával tájékozódhat. Szíves megértésüket és türelmüket kérjük. Az okozott kényelmetlenségért elnézésüket kérjük.” Az egyik kommentre adott válaszban pedig ez: „A mai napon több járművezetőnk hiányzik. Forgalomirányító munkatársaink létszámát megdupláztuk, hogy a helyzetet a lehetőségekhez képest kezelni tudjuk.”

Hogy mi történt pontosan, arról Mihálszky Gábor portálunknak a következőket mondta:

A kollektív szerződéssel kapcsolatos tárgyalások eléggé elhúzódtak, végül december 19-én sikerült a szakszervezettel megállapodnunk. Ezt követően, december utolsó napjaiban tudtuk csak megkötni a gépkocsivezetőkkel a munkaszerződéseket, de közülük többeket még szilveszter napjára is szolgálatba rendelte a korábbi munkáltatójuk. Elsején munkaszüneti nap volt, leszámolni csak 2-án és 3-án tudtak az ÉNYKK-nál. Ez okozta a galibát. Tény, hogy erre nem számítottunk, ráadásul néhányan meg is betegedtek. Január harmadikán 55 sofőrnek kellett volna elindulni Veszprémben a V-Busz járatain, de közülük 11-en nem tudtak munkára jelentkezni. Emiatt mindössze 34 busz járta a várost 43 (38 lila és 15 bérelt jármű) helyett.

A szakmai igazgatótól megtudtuk még, hogy jelenleg 84 szerződött sofőrjük van, valamint néhány külsős részmunkaidős. Folyamatosan keresnek és vesznek fel buszvezetőket, január 3-án is 24 meghallgatás volt beütemezve. A csütörtöki, véleménye szerint szélsőségesen szerencsétlen helyzetet úgy igyekeztek enyhíteni, hogy a BKK négy tapasztalt forgalomirányítóját vetették be, akik folyamatosan, a szükségletek szerint mozgatták a járműveket.

Mihálszky Gábor azt ígérte, hogy jövő hétfőre száz százalékosan működőképessé válik a rendszer, addig a lakosság türelmét és megértését kéri.

S. Bonnyai Eszter

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago