Közérzet · 2022.07.27.

TŰZIJÁTÉK – Átadták Ovádinak a 175 ezer aláírást

Az aHang veszprémi és budapesti aktivistái ma átadták Ovádi Péter országgyűlési képviselőnek (Fidesz–KDNP), a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztosnak a tűzijátékot ellenző 175 ezer ember aláírását.

Az aktivisták időpontot kértek a képviselő fogadóórájára. Ovádi a megadott időpontban kinyitotta a Kossuth utcai irodája ajtaját, ahol akkor már kisebb konfliktus alakult ki az ő és a civil szervezet fotósa között. A hangzavart hallva Ovádi úgy döntött, nem megy ki a választópolgárokhoz az utcára. Azt mondta, menjen be az a pár ember az irodájába, aki kérdéseket szeretne föltenni neki. A hangzavar az irodában is folytatódott. Végül Ovádi és az aHang kampányosa Abdallah-Magdy Szabrina ültek le egymással szemben az asztalhoz, és egymás szavába vágva próbáltak dűlőre jutni, ami sehogyan sem sikerült. Íme a párbeszéd.

Ovádi Péter: Veszprémben elérte a célját a petíciójuk, itt nem lesz tűzijáték. A polgármester és az önkormányzat már 2019-ben úgy döntött, hogy a városban elmarad ez a látványosság.


Abdallah-Magdy Szabrina: Ön mit tett azért, hogy ne legyen tűzijáték?

O. P.: Országos állatvédelmi konzultációt indítottunk 13 kérdéssel. Szeretnénk módosítani a pirotechnikai eszközök használatára vonatkozó jogszabályt! Az uniónak is elküldtük a javaslatainkat, amik egyedülállóak Európában.

A. M. Sz.: De mit tett ön személyesen azért, hogy ne legyen tűzijáték? A tűzijátékra fordított összegnek sokkal jobb helye is lehetne.

O. P.: A javaslatunk az, hogy minden pirotechnikai eszközhöz adjanak egy állatvédelmi kisokost. Emiatt az unió kötelezettségszegési eljárást akar indítani ellenünk.

A. M. Sz.: Nemcsak a háziállatok sínylik meg a tűzijátékot, hanem a vadon élők is. Például csak Budapesten 250 madárfaj él.

O. P.: Az állatvédők szerint nem a tűzijáték az állatvédelem legégetőbb kérdése. Ennél sokkal fontosabb a szaporítók elleni küzdelem és a gyepmesteri szolgálatok újragondolása. Egyébként idén 500 millió forintot kaptak az államtól azok a civil szervezetek, amelyek állatvédelemmel foglalkoznak.

Ez az egymás mellett elbeszélés (az aktivista kérdez, a képviselő nem válaszol a konkrét kérdésre) a végtelenségig folyt volna, ha az egyik budapesti aktivista nem kezd el kiabálni:

– Válaszoljon már végre a konkrét kérdésre! Mit tett azért, hogy ne legyen tűzijáték Budapesten?

– Én itt Veszprémben nem szoktam meg, hogy kiabálnak velem a fogadóórámon – állt fel a székéről Ovádi Péter.

Ezután az aktivistát kitessékelték a képviselő irodájából, bent pedig pár percig még folytatódott a sehová sem vezető párbeszéd, amit Ovádi a következőképpen zárt le:

– Tudják önök, mennyit tettünk az elmúlt másfél évben az állatok védelméért?

Végül átvette a 175 ezer aláírást tartalmazó molinót.

A vezető képen fehér ingben Ovádi Péter képviselő a fogadóóráján megjelent veszprémiekkel és budapestiekkel. Fotók: a szerző és aHang


7 hozzászólás

 1. flórián szerint:

  Mostanában egyre gyakoribb, hogy azoknak akiknek a kérdést felteszik nem válaszolnak arra, hanem másról kezdenek beszélni. Ez felsőbb utasítás? Hová jutottunk. Ennyire iskolázatlanok felsőbb vezetőink?

  • Ujj Ágnes szerint:

   Nem iskolázatlan, csak rossz helyre járhatott és szókiforgatásból szerzett diplomát.
   Nem túl nagy öröm, hogy rá van bízva a képviseletünk.

 1. 2022.07.27.

  […] fotóssal, végül azt javasolta, menjen be pár ember az irodába a petícióval – írja a VeszprémKukac. A lap szerint végül az aHang kampányosfelelőse, Abdallah-Magdy Szabrina és a képviselő […]

 2. 2022.07.27.

  […] fotóssal, végül azt javasolta, menjen be pár ember az irodába a petícióval – írja a VeszprémKukac. A lap szerint végül az aHang kampányosfelelőse, Abdallah-Magdy Szabrina és a képviselő […]

 3. 2022.07.27.

  […] fotóssal, végül azt javasolta, menjen be pár ember az irodába a petícióval – írja a VeszprémKukac. A lap szerint végül az aHang kampányosfelelőse, Abdallah-Magdy Szabrina és a képviselő […]

 4. 2022.07.28.

  […] A Veszprémkukac tudósítása szerint Ovádi Péter az aHang aktivistájának azt mondta, Veszprémben már elérte a célját a petíció, mert ott nem lesz tűzijáték. Arra a kérdésre, hogy ő mit tett személyesen azért, hogy ne legyen tűzijáték, azt mondta: el akarják érni, hogy minden pirotechnikai eszközhöz adjanak egy állatvédelmi kisokost, és azt állította, hogy ezért az Európai Unió kötelezettségszegési eljárást akar indítani Magyarország ellen. […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]