Kultúra

TANÉVNYITÓ a Pannon Egyetemen

Az alapításának huszadik évét ünneplő Gazdaságtudományi Kar évnyitójával hétfőn hivatalosan is megkezdődött a tanév a Pannon Egyetemen. A jubileumi ünnepségen felavatták az egyetem egykori rektora, prof. dr. Gaál Zoltán szobrát is.

– Jókor vannak kiváló helyen, egy gyönyörű városban, annak kiváló egyetemén” – köszöntötte az elsőéves hallgatókat dr. Gelencsér András. A Pannon Egyetem rektora ünnepi beszédében elmondta: az intézmény a HVG oktatói kiválósági rangsorában országosan második helyen áll, a kutatás-fejlesztési eredményesség nemzetközi rangsorában pedig a világ top 5 százalék egyeteme között tartják számon. Országos összehasonlításban az egy oktatóra vetített elnyert kutatás-fejlesztési projektek tekintetében is kiemelkedő helyen áll az intézmény. De a Pannon Egyetemnek meghatározó szerepe van abban is, hogy a megyei jogú városok között Veszprémben a legmagasabb az értelmiségiek részaránya.

A tanévnyitó ünnepség díjátadásra is alkalmat adott. Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése Veszprém város, valamint a Pannon Egyetem céljainak megvalósításában végzett önzetlen segítségéért és kimagasló munkájának elismeréseként Volkra Ottó-díjat adományozott dr. Ladányi István, a Pannon Egyetem HTK docense részére.

Kimagasló szakmai munkájáért Pro Universitate Pannonica Emlékérem arany fokozatát kapta Neumanné dr. Virág Ildikó docens, a Gazdaságtudományi Kar Nemzetközi Gazdaságtan Intézeti Tanszék tanszékvezetője. Az emlékérem kisezüst fokozatát kapta Iván Katalin, a Gazdaságtudományi Kar Kommunikációs és Nemzetközi Központ, marketingreferense. Címzetes egyetemi tanár címet adományoztak dr. Bakacsi Gyula nemzetközileg elismert oktató, kutató, a Budapesti Gazdasági Egyetem, Pénzügyi és Számviteli Kar egyetemi tanára részére. Címzetes egyetemi docens címet kapott Markovits Alíz, a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója.

A Gazdaságtudományi Kar Kollarik Amália-díjat alapított azon hallgatói számára, akik a tanulmányi kötelezettségeken túlmutató kimagasló tudományos tevékenységükkel hozzájárulnak a kar jó hírének növeléséhez, illetve kiemelkedő tevékenységük segíti a karon folyó oktató és tudományos munkát. A díjat Porkoláb Patrícia Fanni és Fehér Patrícia hallgatók kapták.

Vezető képünkön: Tanévnyitó a veszprémi Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago