Categories: SzórakozásKultúra

TÁNCFESZTIVÁL – Új közönségréteget szólítunk meg

A Haszkovó lakótelep lesz az egyik fő helyszíne a május 22-én, szerdán kezdődő A tánc fesztiváljának, ezzel új közönségréteget szeretnének megszólítani a fesztivál szervezői.

A fesztivál Gergye Krisztián társulatának Ha mi árnyak… című előadásával várja a közönséget a vasárnapig tartó rendezvény megnyitójának napján,szerdán 17.30-kor az Agóra előtti téren.

Azzal, hogy a Haszkovó lakótelep lesz a fesztivál egyik helyszíne, szeretnénk új közönségréteget megszólítani – mondta a beharangozó sajtótájékoztatón Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója, a fesztivál egyik életre hívója. – Ütközzenek bele az ott lakók az előadásokba, ez a célunk. Jó lenne, ha nőne a bizalom az újdonság és a kortárs iránt! Gergye Krisztánék előadása és a megnyitó után, este fél kilenckor kezdődő másik szabadtéri előadás, Ladányi Andrea Lost Angel – LA című produkciója, amelyet a nézők a Stromfeld utca 5/D tűzfala előtti téren láthatnak nagyon látványos, több műfajt ötvöző darabok, és mindkettő ingyenesen megtekinthető.

Vándorfi László, Krámer György és Molnárné Simon Anikó a sajtótájékoztatón. Fotó: a szerző

A tánc fesztiváljának megnyitója az Agóra színháztermében lesz fél nyolckor. Ugyanitt láthatja a közönség a fesztivál első versenyprodukcióját, a Pal Frenak Compagnie Frisson című darabját. Frenák Pál társulatával egyébként ötéves együttműködési szerződést kötöttek a fesztivál szervezői, így több az Európa Kulturális Fővárosa 2023 keretein belül a veszprémieknek többször lesz alkalmuk találkozni a világhírű csapattal.

Másik helyszínünk az inotai Retro Színház, ahol egy egészen fiatal csapat, a DART fog bemutatkozni egy összművészeti előadással – mondta Krámer György, a fesztivál művészeti vezetője. – Ők feszegetik a kereteket, lesz majd a színpadon drón és egyéb kütyü. Ők már, hál’ istennek egészen mást gondolnak a kortárstáncról, mint én. Versenyen kívül láthatja a közönség szintén Inotán a Székesfehérvári Balett Színház produkcióját, amelynek szereplői Lőricz Katalin és Krámer György.

A Haszkovóról a városba és Inotára, valamint Inotáról vissza a városba autóbusz szállítja majd azokat a nézőket, akiknek nincs autójuk, vagy nem szeretnének vezetni.

A harmadik helyszín a Hangvilla, itt nézheti meg a közönség a versenyelőadások nagy részét. Jönnek a szegediek, Duda Éváék és még sokan mások, de ezúttal még csak egy előadást emelnénk ki (a többi szerepel a műsorfüzetben, a fesztivál honlapján és Facebook-oldalán), amolyan gyereknapi előzetesként. A Győri Balett Forgószél, avagy a képzelet csodája című mesebalettjét kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánljuk. A balett az Óz, a csodák csodája története Totó kutya szemszögéből. A jó kis családi programra május 25-én, szombaton 15 órára várják a közönséget.

Vasárnap délután 4-kor a Hangvilla kávézójában beszélgetés lesz az előadásokról a közönséggel.

Vasárnap gálával zárul a 21. táncfesztivál a Hangvillában. A program a veszprémi származású M. Tóth Géza filmrendező új, Matches (Gyufák) című filmjének veszprémi ősbemutatójával kezdődik 20 órakor. A díjátadó előtt és után a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói adnak gálaműsort.

Korábban itt írtunk az idei A tánc fesztiváljáról.

 

Révész Erika

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago