Közérzet · 2022.11.23.

SZOCIÁLIS TÖRVÉNY – Hullazsákokban demonstráltak ellene

Ennyi gonosz, rosszindulatú, hazug politikus még sohasem ült a Parlamentben egy frakcióban, mint a Fidesz–KDNP Kommunista Pártban. Gonosz, mert átírták a maguk javára szociális törvényt, hogy ne kelljen több pénzt áldozni a rászorulókra.

Rosszindulatú, mert nem szorosabbá szőtték a legfontosabb hálót, ami biztonságosabbá tenné a rászoruló magyar emberek életét, hanem még jobban felfejtették, elviselhetetlenebbé tették, mint volt. Hazug, mert az sem igaz, amit kérdeznek. Orbánék azt ígérték Brüsszelnek, hogy nem hoznak törvényeket, döntéseket szakmai egyeztetések nélkül. Megint megtették. A pökhendiségükre ismét jellemző, hogy ezúttal sem egyeztettek senkivel, így vitték a képviselők elé a szociális törvény módosítását, amit persze az érzéketlen, primitív többség megszavazott.

Hiába tiltakoztak megdöbbentő látványként a Kossuth-téren hullazsákokba bújva az önkéntesek és a szakma képviselői, hogy embertelen, amit megszavaztak, ezúttal is lesöpörtek minden ellenzéki javaslatot. Egyetlen válaszuk az volt a felvetésekre, hogy a költségvetésben a támogatás változatlan marad. Akkor meg mit szórakoznak ezek a jellemtelen kormánypártiak az emberekkel?! Majd akkor adják, amikor akarják…


A törvénymódosítás lényege, hogy mostantól mindenki saját magáért felelős, ha segítségre van szüksége. Aztán a családé a főszerep, majd az önkormányzaté, az egyházé. A sor legvégén utolsóként – ahol egyébként is vannak minden szinten – az állam, ami most a Fidesz–KDNP Kommunista Párt 133 bátor embere az utcai harcossal együtt. Isten, haza, család jelszóval…

Még sok mindent lehetne írni erről a tróger törvénymódosításról. Most csak annyit említünk, ha egy hozzátartozók nélküli ápolásra, ellátásra szorul, a bevétele nyolcvan százalékát is elvehetik, ami a pofátlanság teteje. Persze még az is kérdés, hogy ki ápolja majd az időseket, betegeket, mert a szociális ellátásban dolgozók egyre kevesebben vannak, hisz annyira nem becsülik meg a nélkülözhetetlen munkájukat.

Az állam tehát lényegében kivonul erről a területről is. Ám akik ezt megszavazták, azok a milliós fizetésükből simán állják a költségeket, ha nekik is lesz majd rászorultjuk. A többiek meg haljanak meg. Magyarország, így szeretlek?

Tíz évvel ezelőtt arányaiban nagyságrendekkel több jutott erre a területre, mint az Orbán-kormányok idején. Hol a lóvé, elvtársak, ha erre sem jut elég? Bezártok postát, kórházat, rendelőt, kis benzinkutakat. Gáz-, villanyárat emeltek, nő az infláció, romokban a forint. A magyar emberek egyre szegényebbek. Millióknak kilátástalan a helyzete.

Nektek az Európai Ügyészség kellene. Megtudnátok ki a magyarok Istene. Ezért féltek tőle, mint a tűztől…

V. T.

Tiltakozás a Parlament előtt a szociális törvény ellen. Fotó: Bankó Gábor/444.hu


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]