Közélet

SZKÍTÁK – Egereket szültek a hegyek

A forint ritka mélypontra süllyedt, a tőzsde zuhan, reggel óta nem lehet személyes hivatalos iratokat intézni a kormányhivatalban, de a magyar sajtó vezető híre a hatalomátvételre készülő szkíták letartóztatása.

A police.hu legfrissebb hírét szellőzteti a hazai sajtó. A kormány kommunikációja ismét zseniális: elterelés felsőfokon. Tragikomikus képek a rendőrségi archívumból: mákostészta-maradék, cumisüveg az asztalon néhány repedt fedelű mobil és fegyvernek látszó tárgy társaságában, amelyek azt hivatottak igazolni, tulajdonosai veszélyes szkíták, ám a magyar kormány a helyén, tőlük is megvédi állampolgárait.

Ügyes az elterelés időzítése, hiszen a Szkíta Magyarország vezetői a neten már tavaly ősszel tudatták, megkezdik a nemzeti szabad katonai csapatok felfegyverzését, kormánytagokat tartóztatnak le és átveszik a hatalmat (?).

Sőt, ha ellenállnak, akkor lefegyverzik a rendőrséget, a katonaságot pedig maguk mellé állítják. Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Erőszakos Bűncselekmények Elleni Osztálya az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete miatt nyomozott. Azonosították a szervezet tagjait, akiket tegnap hajnalban elfogtak. Miután a művelet tervezésekor nem volt kizárható, hogy a szkíták lőfegyverrel rendelkeznek, ezért a rajtaütések végrehajtására a Terrorelhárítási Központot kérték fel. A TEK műveleti egységei mellett az elfogásokhoz még két szolgálat közreműködését kérték.

Fotó: Police.hu

Egereket szültek a hegyek: a Veszprém, Pest, Zala, Bács-Kiskun vármegyékben, illetve Budapesten végrehajtott akcióban közel 150 rendőr egyszerre 10 helyszínen 11 ember ellen intézkedett, hármat letartóztatott. Egy 53 éves murakeresztúri, egy 68 éves veszprémi és egy 88 éves váci férfit vettek őrizetbe. Több helyszínen feltehetően éles maroklőfegyvert, lőszereket, AK gépkarabélyt találtak, valamint gumilövedékes fegyvereket és légfegyvereket foglaltak le a magyar állam létezését tagadó dokumentumokkal, a Szkíta Magyarország nevű szervezettel kapcsolatos iratokkal együtt.

Miközben az olvasók szittyákon szörnyülködtek, figyelmük elterelődött az élelmiszerek árának rohamos emelkedéséről, az egészségügy siralmas helyzetéről. A kormány újfent a helyén…

A szkíta vagy szittya az iráni népek csoportjába tartozó ókori lovasnép volt, rég kihalt, bár sok legenda kapcsolja össze a magyarság eredetével. Tavaly ezer aláírás gyűjtése után elérték, hogy parlament iktassa törvénybe nemzeti kisebbségként a szkítákat. Az MTA állásfoglalása után miszerint kétezer éve nincsenek szkíták, a parlament ezt elutasította, mint ahogy néhány éve nem ismerték el sem a székely, sem a hun nemzetiséget.

Vezető kép: police.hu

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago