Categories: Szórakozás

SZEZON – Látványos fejlesztések: nyitnak a strandok

Csopakon hivatalosan május 27-én nyit a strand, Alsóörsön június 2-án. A belépőjegyek ára kismértékben emelkedett, azonban a szolgáltatások sora is bővült. Csopakon napvitorlát húztak a játszótér fölé, Alsóörsön pedig fantasztikus játszóvárat építenek a gyerekeknek.

Hebling Zsolt polgármestertől megtudtuk, összességében csaknem 60 millió forintos fejlesztés kezdődött el az alsóörsi strandon a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán nyert pénzből. A látványos fejlesztés első szakasza, a gyerekvár a pünkösdi nyitásra elkészül, a második szakasz, az üzlet- és büfésor felújítása, aminek része lesz a térkövezés is, majd őszre kezdődik. Az új játszótér akadálymentes, mozgássérült gyermekek is használhatják.

Alsóörsön a felnőtt belépőjegy ára 700 forint, 4–18 éves kor között pedig 500. A nyugdíjasok is 500 forintot fizetnek. Major József strandgondnok elmondta, 16 óra után kedvezményesen már csak 500 forint a felnőtt belépőjegy ára, a gyerekjegy pedig 400 forint. Van családi belépőjegy, illetve napijegy is, ami visszatérős, azaz többszöri használatra jogosít adott napon. A pénztár reggel fél nyolctól este fél hétig dolgozik az alsóörsi strandon.

A csopaki strandpénztár 7-től 19 óráig tart nyitva. A teljes árú belépőjegy itt 800, 24 éves korig, illetve 65 év felett pedig 500 forint. Hat éven aluli gyerekek ingyen strandolnak. Négy óra után kedvezményesen lehet jegyet váltani 500 forintért. Csopakon is van napijegy, családi jegy – közölte Béndek Edit strandgondnok. A részletek megtekinthetők ezen a weboldalon.

Egyébként Csopakon a legnagyobb újdonság a napvitorlán kívül, hogy dohányzásmentes lett a strand. A dohányosok négy kijelölt helyen hódolhatnak szenvedélyüknek. Ambrus Tibor polgármester elmondta, őszre Csopak is nagy strandfejlesztést tervez mintegy 50 millió forint értékben, ami majd a jövő szezonra hoz látványos változásokat. Új csúszdát szerelnek fel, kialakítanak egy 200 négyzetméteres napozóstéget, amelyen esténként rendezvények lesznek, tervezik egy wellnessrészleg kialakítását is.

Ami még nagyon lényeges, ha csak nem vonattal vagy biciklivel érkezik a kedves vendég: a csopaki és az alsóörsi strandok előtt ingyenes a parkolás.

Egyébként más környező balatoni településeken is hasonlóképpen alakulnak a strandbelépő árak, kivéve a füredi Esterházyt, ami más kategória, jóval drágább. Kilóg a sorból Balatonfűzfő is, ahol viszont jelentősen olcsóbb a strandolás.

Bartuc Gabriella

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago