Categories: Kultúra

SZERETFILM – Veszprémi színészek a stúdió új filmjeiben

Zártkörű előadáson pénteken mutatták be a SzeretFilm stúdió új rövidjátékfilmjét, melyben több jól ismert helyi színész, többek közt a nemrég fiatalon elhunyt Tóth Loon is főszerepet játszott. A stúdió a filmet a mai napon elérhetővé tette közösségi oldalán.

A film itt megtekinthető.

Mint Facebook-posztjukban írják, fájó és reménykedő szívvel emlékeznek Loonra, az ingyenes megtekintés lehetőségével pedig azt szeretnék elérni, hogy a művész utolsó filmszínészi alakítása minél több nézőhöz eljuthasson. Örülnek továbbá, hogy a leginkább fővárosi színészeket foglalkoztató filmek mellett olyan alkotások is létrejöhetnek, amelyekben vidéki színészeket láthat a közönség.

A Júlia él című film egy professzionális alkotói stábbal elkészített diákfilm, amely Buvári Lilla saját ötletéből született, és Shakespeare Rómeó és Júlia című színdarabjának rövidfilmes feldolgozása. A filmet a diák a Fehérlófia Waldorf gimnázium művészeti záróvizsgájára készítette. További szereplők: Halas Adelaida, Módri Györgyi, Turós-Máté Kinga, Nagy Miklós, Rogácsi Márton, valamint a Madách Színház művésze, Ekanem Bálint Emota. A film forgatásáról készült fotógaléria itt látható.

A veszprémi stúdióban több helyi érintettségű film készül párhuzamosan. A szerenád című mesefilm nagy részét leforgatták már, ezt Máté P. Gábor írta és rendezi. A darab a Veszprémi Petőfi Színházból lehet ismerős a közönségnek. A mesefilm szintén helyi színészek közreműködésével készül, szereplői Kőrösi Csaba, Módri Györgyi, Tóth Loon, Pap Lívia, Szelle Dávid, az operatőr-vágó a Szeretföld alkotójaként is megismert Ladányi János.

Emellett zajlik a stúdió Magdolna című, Bódi Mária Magdolnáról szóló játékfilmje téli-tavaszi forgatásának előkészítése. A film nyáron játszódó jelenetei már szintén leforogtak, az utómunkák Budapesten folynak. A producerek 2019 nyarára tervezik a film befejezését.

A SzeretFilm stúdió fiataloknak szóló filmes pályázatokat, workshopokat is szervez, emellett reklámfilmeket készít helyi vállalkozók számára. Ezen tevékenységeiről és a készülő filmekről a www.szeretfilm.hu oldalon kaphatnak további felvilágosítást az érdeklődők.

A stúdió 2019. január 1-jétől Veszprémben minden héten más, izgalmas helyszínen működő filmes szakkört indít középiskolás fiatalok számára. Erről bővebb információt itt találnak.

 

Révész Erika

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago