Categories: Kultúra

SZERETFILM – Filmes pályázat

Experimentális snitt címmel hirdet filmes pályázatot a Szeretfilm középiskolásoknak és a felsőoktatásban résztvevő korosztálynak.

A pályázatra olyan, legalább egyperces, legfeljebb háromperces mozgóképeket várnak, melyek egy beállítással (vágás nélkül) készültek és felvételi módszerükben és/vagy az ábrázolt helyzet, történet feldolgozását tekintve újszerű, kísérletező formanyelvet használnak. A filmek leadási határideje május 10. A pályázatra érkezett snitteket május 13-án egy közös eseményen mutatják be, és neves filmes szakemberek segítségével szakmai, valamint közönségdíjban részesítik. A szakmai díj 100 ezer forint, a közönségdíj meglepetés, a különdíj pedig megjelenési lehetőség.

A snittek linkjét a studio@szeretfilm.hu email címre várják! Amennyiben a pályázóknak kérdésük van, segítségre, tanácsra lenne szükségük, forduljanak bizalommal a pályázat kiírójához! Azokat az alkotásokat, amelyek öncélúan obszcénok, ízléstelenek, etnikai, vallási, vagy más szempontokból sértőek lehetnek, a pályázat szempontjából sem tekintik érvényesnek.

A filmes pályázatot és a díjkiosztó eseményét a szervezők Kovács András magyar filmrendező emlékének ajánlják. Kovács András (1925. június 20.–2017. március 11.) Kossuth-díjas és kétszeres Balázs Béla-díjas filmrendező 1966-ban készítette el Cseres Tibor regényéből Hideg napok című filmjét, amely az 1942-es újvidéki vérengzést dolgozta fel. Kovács a magyar film aranykorának meghatározó, kísérletező kedvű alkotóművésze volt.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago