Categories: Szórakozás

SUNSET LUX – Ha nem megszokott zenére vágyunk!

A Sunset LUX egy frissen alakult balatoni zenekar. Tagjai a minél különlegesebb hangzásvilágokra és zenei megoldásokra törekszenek. Bár a közös munkájuk több mint tíz évre nyúlik vissza, idén tisztult le annyira, hogy elkezdjenek publikálni, hála Elyne Nasikének, aki befűszerezi a zenéjüket egyedi hangjával és varázslatos személyével.

Elyne Nasike Kenyából érkezett hozzánk. Édesanyja egy gospel-kórus vezetője és szólistája egy kenyai református templomban. Az ő hatására Elynében mindig nagy volt a zene iránti szeretet. Találkozása Vági Zsigmonddal csak még jobban megerősítette benne a vágyat a zene iránt. Egyből a tanítványa lett gitárból és ütős hangszerekből. Most is együtt zenélnek duóban bárokban, éttermekben, miközben a Sunset LUX albumán dolgoznak. Elyne aktívan tanulja a magyar nyelvet, mely a hatodik a sorban. Elmondása alapján még sosem találkozott ennyire nehéz nyelvvel. Az a terve, hogy majd magyarul énekli a LUX dalait.

Vági Zsigmond a zenekar vezetője és egyik dalszerzője. Nyolcéves kora óta tanul zenét, ami a mai napig tart. Furulyával és zongorával kezdte, az első vizsgáját basszusgitárral tette le. Jóval később tért át a klasszikus gitárra Rakovits István hatására, valamint az énekre, amit már egy magasabb szinten űz, és tanított is évekig. Később megszállottja lett a Cajon doboknak, amiket szinte minden dalában hallhatunk. Korai éveiben több amatőr bandában játszott. Nagyobb zenekarai a Lux73, a Farkasok, az ExLux voltak, és dolgozott Lohonyai Zoltánnal is. Stúdiós tapasztalatait Budapesten, a Rolling stúdióban szerezte Sáfár Zsolttól. Elyne a legnagyobb kritikusa és egyben segítsége a stúdiómunkákban. Zsigmond rajong a fényképészetért, a festészetért és a költészetért.

Zubor Zoltán az együttes dobosa, menedzsere. Dobolni kisiskolás korában kezdett Budapesten, az Árpád Utcai Általános iskolában. A kezdetekben Lukács Béla tanár foglalkozott vele, a későbbiekben a kerületi zeneiskola növendékeként Mérei Péter tanítványa lett. Játszott a kerületi fúvószenekarban, valamint az iskola zenekarában. Fiatalként több együttesben is megfordult, de az élet más pályát szánt neki. A zene mindig az élete része maradt, csak idő kérdése volt, mikor kezd újra dobolni.

A Sunset LUX YouTube-oldala, Facebook-oldala, weboldala.

[stextbox id=”warning”]

Elkészült a Sunset LUX első KaranténRock-dala Home (Otthon) címmel, amellyel a feszültséget és a bezártságérzetet próbálják oldani.

Lassan elkészül a zenekar cd-je is, amelynek a megjelentetését a nyár elejére tervezik. Ezzel kapcsolatban elindítottak egy játékot is a YouTube-os feliratkozóik körében, akik között öt darab lemezt és egy főnyereményt sorsolnak ki. Hogy mi lesz a főnyeremény, az még egy ideig titok marad.

[/stextbox]


Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago