Categories: Közélet

STOP – Megelégelték a balesetsorozatokat a dózsavárosiak

 

Elegük lett a környék lakóinak, ezért kezükbe vették a dózsavárosi Aranyoskút utca és a Tüzér utca közötti kereszteződés szabályozását. Hatalmas piros STOP feliratot festettek a Tüzér utca aszfaltjára. Utánajártunk, vajon miért volt erre szükség, hiszen ott az elsőbbség megadására kötelező tábla.

P. Sándor autóját egy figyelmetlen autós totálkárosra törte a szóban forgó helyszínen

P. Sándor személyesen járt el az önkormányzatnál, miután egy figyelmetlen autós totálkárosra törte a gépkocsiját. Ez volt az utolsó csepp a pohárban, mondja, tűrhetetlen, ami ott történik nap, mint nap.

A sorozatos balesetek miatt, pontosabban a közlekedés biztonságosabbá tételének érdekében lépnünk kellett. Havonta történnek súlyosabb, hetente kisebb koccanások. Láttunk már olyat is, hogy a vétlen autós isteni szerencsének köszönhette az életét. Egyszer a Sirály pizzéria teraszán üldögéltem a lányommal, amikor majdnem elsodort minket egy autós – mondja Sándor.

A Sirály oldalán elhelyezett kövek

Naponta voltam szemtanúja annak, hogy a felelőtlen vezetők, az egyirányú Árpád utca felé igyekezvén, a Tüzér utcából átszáguldanak az Aranyoskút utcai kereszteződésen, az erre figyelmezető tábla ellenére nem adva meg az elsőbbséget – magyarázza P. Vágovics, a pizzéria üzemeltetője, aki kénytelen volt óriási sziklatömbökkel védeni az épületet és a terasz vendégeinek épségét. – A szikla sem segített mindig, volt autós, aki átbukva rajta a parkban landolt.

A játszóteret is sziklatömbök védelmezik az esztelenül száguldozóktól

P. Sándor a közösségi oldalán közzétette a „halákereszteződéssel” kapcsolatos tapasztalatait, mire tucatnyi hozzászóló számolt be hasonló vérfagyasztó kalandjáról. Hasonló problémák adódnak a Tüzér utca és a Csalogány kereszteződésénél, ezért ott is felkerült a STOP felirat az aszfaltra, mert „úgy hajtanak át rajta, mint az állatok” mondja az utcabeli T. Zs.

Ide kellene kitenni egy stoptáblát!

A minap személyesén voltam bent a polgármesteri hivatalban a panaszunkkal. Arra kaptunk ígéretet, hogy „nagyon gyorsan” orvosolják a problémát. Hamarosan, ami úgy 3–4 hetet jelenthet, mondták. Nem ártana, ha a háromszög helyett sürgősen kikerülne egy stoptábla, és szerencsés lenne, ha a gépjárműveket fizikálisan is figyelmeztető, az útburkolatba beépített rázófelületek alakítanának ki – véledik Sándor.

Egy hozzászóló írta Sándor közösségi oldalára: „Az igazság az, hogy normálisan kellene közlekedni, de ez ma már utópia!”

Gombás Gabriella

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago