Kultúra

Sikeres évadot zárt a Veszprémi Petőfi Színház

Mozgalmas és sikerekben gazdag évadot zárt a Veszprémi Petőfi Színház. Az évadzáró társulati ülésen átadták az Évad Nézője, a Petőfi-, a Latinovits- és a Medgyaszay-díjat.

– Sűrű időszak van mögöttünk, nagyon sok mindenhez kellett alkalmazkodnunk, sok akadály és nehézség övezte utunkat, de úgy érzem egy csodálatos, mozgalmas évadot zárhatunk a mai napon – mondta Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója. – Ahogy végiglapozom a naptárt, szinte felfoghatatlan, hogy mennyi minden történt a társulattal a 2021/2022-es évadban. Bár a pandémia korlátozásokra kényszerített minket, de minden tervezett bemutatót meg tudtunk tartani, és mindegyikre örömmel, büszkeséggel tekintünk vissza. Hálával és szeretettel fordulunk nézőinkhez, akik mindvégig velünk maradtak. A Vidéki Színházigazgatók Egyesületének elnökeként kiemelt feladatomnak érzem, hogy felhelyezzük a vidéki színjátszást, a vidéki színházakat a térképre, hiszen hatalmas teljesítmények, életpályák, szakemberek, művészek dolgoznak ezekben az intézményekben.
Az igazgató szerint az évad két csúcspontja az V. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja és az V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál.
– Színházunk mindig kiemelten foglalkozott a gyermekek, az ifjúság színházzal, élő kapcsolattal történő nevelésével, tanításával, szórakoztatásával – folytatta Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes.
Az évadzárón hagyományosan négy díjat és – rendkívüli módon – két különdíjat adtak át. A társulat szavazata alapján a 2021/2022-es évadban a legkiemelkedőbb színészi teljesítményt nyújtó művésznek kijáró Latinovits-díjat Módri Györgyi színművész kapta. A művészeti munkát kiemelkedő módon segítő teljesítményért járó Medgyaszay-díjat Péti Krisztina művészeti csoportvezető, rendezőasszisztens vehette át. A nézők idén a Petőfi-díjat Kőrösi Csaba színművésznek ítélték. Az Évad Nézője díjat Lőrinczy Károly érdemelte ki. A közönségtől beérkezett szavazatok alapján két különdíjat is átadtak: az évad legjobb nagyszínházi előadása Michael Kunze–Sylvester Levay MOZART! című musicalje lett, legjobb játékszíni előadása pedig Topolcsányi Laura Árva szörny című pszichodrámája.

A vezető képen Módri Györgyi átveszi a Latinovits-díjat Kellerné Egresi Zsuzsannától. Fotók: Veszprémi Petőfi Színház

Kőrösi Csaba (középen) a közönségdíjjal
Péti Krisztina (fehér pólóban) átveszi a Medgyaszay-díjat



Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago