Sport · 2023.02.21.

Reagált Kovács Péter, az évszázad magyar kézilabdázója

A Veszprém Kukac internetes portál kínált nekem lehetőséget arra, hogy a televíziózás és a saját Facebook-oldalra való írás mellett itt is megjelenjenek a gondolataim. A Kukacon megjelent írásomra reagált Kovács Péter, az évszázad magyar kézilabdázója.

A Nem könnyű a Telekom edzőjének lenni című dolgozatomnak erős volt a visszhangja. (Az írás közel 85 ezer embert ért el, és majdnem tízezren reagáltak rá: a cikkre kattintottak, kommenteltek alá, illetve megosztották azt – a szerk. megj.) A tartalommal kevésbé, vagy egyáltalán nem egyetértő hozzászólók többsége konszolidált stílusban fogalmazott. Ez így természetes a netezés zajos, viharos világában. Ez a tisztességes megnyilvánulás, amikor szemtől szembe jön a vélemény pro és kontra.

Persze van olyan zárt rendszer is, ahol a kommentekre nincs lehetőség visszaírni. Így lehet a szerző a mai kifejezéssel firkász, megélhetési újságíró (47 év után), vagy nemes egyszerűséggel leírva: „inkább nem reagálok semmit, mert nem akarok a szintjére lesüllyedni”. Mármint a cikk szerzőjének szintjére. Nincs is ezzel semmi baj. Ezek is vélemények. Ám talán sportszerűbb volna az eredeti portálon megjelent írtak alá kommentelni, mint „beemelni” az írást az elit mezőny fórumába és ott egymás között jellemtelenül méltatlankodni.


Ezúttal egy, a nyitott térben íródott pozitív hozzászólást emelnék ki, Kovács Péterét. Igen, ő az a Kovács Péter, akit az évszázad legjobb magyar kézilabdázójának választottak. Aki a Budapesti Honvéddal nemcsak sokszoros bajnok, de BEK-győztes is. A magyar válogatottban több mint háromszázszor játszott. Világbajnoki ezüstérmes, és szerepelt a Bundesligában is. Aki majd egy évtized után elcsent egy Magyar Kupa-aranyérmet 2006-ban Pécsett a javában dübörgő Veszprémtől a Pick Szeged mestereként. Egy összehasonlíthatatlanul gyengébb játékoskerettel.

Kovács Péter kézilabda, Reagált Kovács Péter, az évszázad magyar kézilabdázója

Az internet már csak ilyen. Olyanokhoz is eljutnak a tartalmak, akik nincsenek is a hivatalos ismeretségi körben. És még reagálnak is rá. Köszönöm szépen, Kovács Péter! Megtisztelő! Igazán jólesett! Te, a fotelszakértő, aki látott már egyet s mást a kézilabdában…

Donát Tamás

A vezető képen Kovács Péter. Fotó: Pavel Pogolepov


[fbcomments]