Categories: Közélet

RABSZOLGATÖRVÉNY – Emberbarát-e a testület többsége?

A veszprémi ellenzéki képviselők sajtótájékoztatón álltak ki amellett, hogy az önkormányzat saját cégei dolgozóival szemben ne alkalmazza az úgynevezett rabszolgatörvényt.

Sikeresen megvédtük a színházkertet a beépítéstől, most pedig, sok magyarországi önkormányzattal együtt, szeretnénk megvédeni a városi cégek alkalmazottait is a túlmunkától – kezdte Hartmann Ferenc MSZP-s képviselő. – Kezdeményezzük a következőt: a közgyűlés utasítsa a város önkormányzatának 100 százalékos önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságainak vezető tisztségviselőit, hogy a hatályos törvény szerinti rendkívüli munkaidőn felül ne kössenek túlmunka elrendelésére irányuló megállapodást.

A kormány a rabszolgatörvény megszavazásával a multik és az oligarchák oldalára állt – folytatta Gerstmár Ferenc (LMP). – Az önkormányzat önkorrekciót kezdeményezhet ebben a kérdésben, ezért kérjük a fideszes képviselőket, támogassák ők is a javaslatunkat!

Ha egy társadalom, illetve egy gazdaság jól működik, márpedig a Fidesz–KDNP szerint Magyarországon jól működik, akkor abban a társadalomban a munkavállalóknak a nyolcórás munkaidő alatt meg kell kapniuk a megélhetésükhöz szükséges bért! – jelentette ki Forgóné Kelemen Judit (Jobbik). – A dolgozóknak szükségük van pihenésre, a családra fordítható időre és arra, hogy jusson erejük, idejük a közéleti kérdésekre is. Ha 2018 a családok éve volt, akkor 2019 legyen emberbarát év!

Csermák Zoltán (MSZP–DK–Együtt–PM–MLP–Lokálpatrióták) ismételten felkérte a Fidesz–KDNP képviselőit, hogy támogassák az ellenzéki javaslatot.

Január 4-e van: ideje, hogy a kormány és a fideszes többség is kijózanodjon – szólalt meg végül Katanics Sándor (DK). – Remélem, ez lesz az első kérdés, amelyben a kormány engedményt tesz!

[stextbox id=”grey”]Hartmann Ferenc a Veszprém Kukacnak elmondta, hogy december 28-án a kezdeményezésére egyeztetést folytattak a Veszprémben működő ellenzéki pártok (MSZP, Jobbik, DK, LMP, Párbeszéd, Momentum) és szakszervezetek, valamint a helyben politizáló civil szervezetek képviselői. A mostani képviselői kezdeményezés benyújtásában és támogatásában is akkor egyeztek meg. A rabszolgatörvény elleni helyi kezdeményezéseket, fellépéseket egyeztetik. Időközben csatlakozott hozzájuk a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is. További részletekről nem kívánt nyilatkozni a képviselő.[/stextbox]

Révész Erika

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago