Categories: SzórakozásKultúra

PETŐFI SZÍNHÁZ – Színházi élmény ajándékba

Nehéz dolga lesz annak a színházkedvelőnek, aki a Veszprémi Petőfi Színház karácsonyi kínálatából szeretne magának vagy a szeretteinek karácsonyi ajándékot választani, mert az hihetetlenül gazdag. A változatos műsorfolyamot Oberfrank Pál igazgató és Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes sajtótájékoztatón ismertette.

November 28-án indul el a három előadást tartalmazó, népszerű Vendégjáték bérlet a Becéző szavak című filmadaptációval, majd januárban érkezik egy elgondolkodtató családi történet, a Szemünk fénye. A bérlet utolsó darabjaként az Egy német sors című monodrámát mutatják be Molnár Piroska előadásában.
December 1-jén 16.30-tól közös fenyődíszítésre várják a közönséget, az ünnepi ráhangolódást kis műsor is kíséri, a program végén pedig közös adventi gyertyagyújtásra invitál mindenkit a társulat vezetése.
December 9-én ismét kinyit a Petőfi Szalon, amely a nézők számára láthatatlan színházi háttérmunkát tárja az érdeklődők elé. Korábban már bemutatkoztak az asszisztensek, a súgók, ügyelők, ezúttal pedig az értékesítés kulisszatitkait ismerhetik meg a nézők, illetve vendégül látnak egy évad nézője címet elnyerő színházrajongót is.
December 13-án behajózik Veszprémi Petőfi Színházba a Titanic, ekkor lesz a musical kőszínházi premier előadása. Minden tekintetben nagyszabású produkcióra készülnek, jelentős létszámú szereplőgárdával, grandiózus díszlettel és látványvilággal. A Titanic tragédiájának egyetlen bizonyítottan magyar áldozata, a veszprémi születésű Weisz Lipót szobrászművész, aki talán meg is jelenik egy pillanatra a rendezésben.
December 18-án visszatér Veszprémbe Szabó Kimmel Tamás zenés színházi estje, a Széttépve, amely a mindennapi függőségekről szól.
December 19-én 17 órától ismét vidám, zenés műsorral jelentkezik a színház a Kossuth utcán. Ez alkalommal zenés ajándékcsomaggal kedveskednek a fiatal és idősebb színházrajongóknak.
Kellemes karácsonyi ajándék lehet a Csillagszóró bérlet, amelyben három, tartalmas kikapcsolódást garantáló előadás szerepel: A kaktuszvirág, A medve nem játék és az Egy apró kérés.
A program összeállításakor a családokra is gondoltak. A fiatalabb nézőknek és kísérőiknek az Égig érő fű című vígjátékot és az Iszkiri zenekar koncertjét ajánlják december 28-án, illetve 30-án.
Idén ismét gazdag programmal várja nézőit a Veszprémi Petőfi Színház az év utolsó napján. 17 órakor kezdődik a Szilveszteri pezsgődurranás operett-csillagokkal, Oszvald Marika, Kállay Bori, Berkes János és Csere László, valamint Hegedűs Valér és zenekara közreműködésével. Az élőzenés produkció közben érdekes történeteket is hallhatunk a fellépők parádés pályájából. Az évet a szokásoknak megfelelően vacsorával fejezik be, amelyet meglepetések, játékok, kiegészítő műsorok tesznek teljessé, és nem marad el a tűzijáték sem.
A Veszprémi Petőfi Színház az Éltes Mátyás Alapítvány fogyatékkal élők kiállításának ad helyet december 3-ától a Latinovits-teremben.
A sűrű programok közé két jótékonysági eseményt is beillesztett az intézmény. A Fenyveserdő otthon lakóinak, illetve a város nyugdíjas otthonaiban élőknek kedveskednek egy-egy színes műsorral.
A teljes programkínálat itt érhető el.

Révész Erika

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago