Categories: SzórakozásKultúra

PETŐFI SZÍNHÁZ – Bemutatók és jótékony célú vállalások az új évadban

Tartalmas nyári időszak után máris gőzerővel készül az új feladatokra a Veszprémi Petőfi Színház. Szeptember 21-én láthatja a közönség az első bemutatót, ami az Égig érő fű lesz. A rekonstrukció időszakában nagyon nagy összetartásra van szükség, de egyelőre úgy néz ki, hogy ebben az évadban még nem kell költöznie a színháznak – jelentette be Oberfrank Pál igazgató a társulat minapi évadnyitó ülésén.

Hozzátette, tekintélyes nézőszámot értek el az elmúlt évadban, a folytatásban pedig arra törekszenek, hogy ezt meg is őrizzék.

A nyári hónapokra visszatekintve arról beszélt, hogy amint véget ért az évadzáró társulati ülés, szinte azonnal pakoltak és mentek szerte az országba. Jártak Szarvason, Egerben, Nyíregyházán, de volt előadás Tihanyban, Balatonföldváron, Budapesten, illetve két alkalommal Erdélyben is. Sok esemény kapcsolódott Balatonalmádihoz, aminek külön története van.

Egy éve távozott el közülünk Kerényi Imre, aki örökségként megbízott minket az általa megálmodott program folytatásával. Ennek értelmében együttműködési megállapodást kötöttünk balatonalmádi önkormányzatával, aminek részeként tizenkét előadást mutattunk be, illetve két alkalommal nyolcnapos Carpe diem! elnevezésű, a testre, lélekre, szellemre ható ifjúsági tábort állítottunk össze, szerveztünk meg és vezényeltünk le Vörösberényben. Még két esemény része ennek a programnak, az egyik egy szabadtéri tanévnyitó táncház a helyi iskolák számára, illetve egy emléknap Kerényi Imre tiszteletére szeptember 26-án – mondta el az igazgató. Kiemelte még, hogy elkészült az előző évad szakmai beszámolója, ami feltétele annak, hogy idén is a kiemelt színházi kategóriában maradhassanak és állami támogatásban részesüljenek.

Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes a színház jótékonysági vállalásait sorolta. A Török Ignác utcai idősek otthona alapításának 20. évfordulóját ünnepli hamarosan. A jubileumi eseményt zenés-szórakoztató műsorral szeretnék az idősek számára emlékezetessé tenni. Jótékonysági délutánt tartanak majd a Veszprém Megyei Fenyveserdő Ápoló-Gondozó Otthon udvarán, elsősorban az otthon lakóinak örömére, de egyúttal szélesebb körben felhívva a figyelmet a segítségnyújtás fontosságára is. Szeptember 14-én rendezik meg a nagy sikerű Hétpróba a bérletekért délutánt, ennek keretében a nézők megismerkedhetnek a színház működésével. Ugyanezen a napon műsorral gazdagítják a Richter Egészségváros programot és a társulat tagjai a Kossuth utcára kitelepülő szűrővizsgálatokon is részt vesznek.

Brányi Mária alpolgármester a fenntartó önkormányzat nevében köszöntötte a társulatot és kívánt sikeres évadot. A színház tervezett rekonstrukciójával kapcsolatban azt mondta, lassabb ütemben haladnak az előkészületek a tervezettnél, de hozzátette, a nyár folyamán az engedélyeztetési tervek készítésével sokat léptek előre. Bízik benne, hogy a közbeszerzés és a tervek kivitelezése már gyorsabb lesz. Ovádi Péter országgyűlési képviselő a társulat munkájáért mondott köszönetet, amivel Veszprémet és térségét kiemelt kulturális környezetté emelik.

Bemutatták a társulat új tagjait, a Veszprémbe visszatérő Varga Szilviát és Cservenák Vilmost, valamint két fiatal, frissen végzett színművészt, Dér Máriát és Hunyadi Mátét. A színháznál legalább tíz éve dolgozó közalkalmazottak elismerésére alapított „Hűség óráját” ezúttal Szabó Pál, a műhelyház munkatársa vehette át. Végül Nagy Károly apátkanonok osztotta meg gondolatait a társulat tagjaival.

Az évad további bemutatói: a Mária főhadnagy, a Tortúra, a Spenót Panna és a Nagyvizit – olvasható a színház közleményében.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago