Categories: Kultúra

PETŐFI SZÍNHÁZ – Az operett csillagai Veszprémben

Idén második alkalommal rendezi meg a Veszprémi Petőfi Színház az operettműfaj koronázatlan királyáról, Rátonyi Róbertről elnevezett négynapos operettfesztiválját június 20-a és 23-a között.

Rátonyi Róbert életének utolsó szakaszában négy előadást is rendezett Veszprémben. Tisztelegve a nagy művész előtt és a tavalyi nagy sikerre való tekintettel rendezi meg a Veszprémi Petőfi Színház a II. Rátonyi Róbert Operettfesztivált, melynek célja, hogy a négynapos eseménysorozat a családosan érkezők számára is tartalmas kikapcsolódást nyújtson és minél többen közelebbről is megismerkedjenek a hungarikumnak számító műfajjal. A fesztivál mind a négy napján gazdag kínálat – operett-előadások, operett-összeállítások, szakmai beszélgetések, OperettFaloda, gyereksziget és családi programok – várja a kikapcsolódni vágyókat.

Folyamatosan figyeljük, mit gondol, mit érez a közönség, az operett műfaja pedig közel áll az emberek szívéhez, ez ihlette a fesztivál megszületését a múlt évben, melynek célja az is, hogy megőrizze és mentse a műfaj hagyományos értékeit – mondta Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház és a fesztivál igazgatója az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón.

Porga Gyula polgármester, a rendezvény fővédnöke emlékeztetett: óriási hagyománya van a városban a fesztiváloknak, ebbe a kínálatba robbant bele az operettfesztivál, elfoglalva méltó helyét a kínálatban.

Köszönöm a teátrumnak, hogy újabb rendezvénnyel bővítette a város kulturális kínálatát előkészülve 2023-ra, Európa Kulturális Fővárosának évére – tette hozzá.

Keller János, a fesztivál művészeti vezetője hangsúlyozta, már a kezdetektől családi rendezvénynek tervezték a programot, az első év pedig bizonyította, széles korosztály érdeklődik az operett műfaja iránt.

A nyitónap operettcsillaga, a Kossuth- és Jászai-díjas, érdemes művész Oszvald Marika a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, Rátonyi Róbertet nem az motiválta, hogy csodálják, hanem az emberek szeretetére vágyott és a szeretet robbantotta ki belőle az egész életművét.

Rátonyi Róbert olyan személy volt, akit mi is szívesen követnénk az életünkben. A fesztiválon úgy érezhetjük, hogy eljuthatunk oda, ahová ő – mondta a Budapesti Operettszínház művésze.

Ifj. Rátonyi Róbert örömének adott hangot, hogy édesapjáról fesztivált neveztek el Veszprémben:

Tökéletes a miliő a Veszprémi Petőfi Színházban egy ilyen eseményhez, amely talán egyedülálló a világban.

A nagyszabású, látványos fesztiválmegnyitót június 20-án, csütörtökön 17 órakor tartják a színház előtti téren Oszvald Marika közreműködésével. A megnyitót a kecskeméti Katona József Színház Állami áruház című operett-előadása követi a nagyszínházban. A péntek esti főműsort a budapesti József Attila Színház hozza el Veszprémbe. A Csókos asszony című kétfelvonásos operett garantált kikapcsolódást jelent a műfaj kedvelőinek. Szombat este is ismert operettdalok csendülnek fel a nagyszínházban a Csíki Játékszín művészeinek előadásában, akik a Mágnás Miskával érkeznek a fesztiválra. A II. Rátonyi Róbert Operettfesztivál nagyszabású operettgálával ér véget vasárnap a Budapesti Operettszínház művészeinek közreműködésével. Felcsendülnek a legnagyobb operettslágerek olyan kiváló művészek tolmácsolásában, mint Oszvald Marika, Peller Károly, Bordás Barbara, Boncsér Gergely, Lukács Anita, Laki Péter, Szendi Szilvia és Vadász Zsolt.

Az egyes esti főműsorokra már minden jegy elkelt, de számos kiegészítő programot tartanak a négy nap során, melyek közül lesznek alacsony árú szakmai események és ingyenes programok is.

A négynapos operettfesztivál részletes műsora itt elérhető.

A II. Rátonyi Róbert Operettfesztivállal kapcsolatos legfrissebb hírek folyamatosan elérhetők itt és itt.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago