Categories: Kultúra

PETŐFI SZÍNHÁZ – Az emberi kapcsolatok mindennél fontosabbak

Médianapon mutatott be néhány jelentet legújabb produkciójából a Petőfi Színház. A Rigócsőr királyfi című Grimm-mesét Kocsák Tibor zenésítette meg és Bozsó József rendezi. A darab bemutatója holnap, január 14-én 15 órakor lesz.

Kérők hada verseng a királykisasszony kezéért, ő azonban mindegyikőjükben talál kivetnivalót. Egyiküket, a szomszédos királyság ifjú uralkodóját még gúnynévvel is felékesíti: Rigócsőrnek nevezi el hegyes szakálla miatt. Az ifjú király beleszeret a fennhéjázó királykisasszonyba, és elhatározza, hogy másnap álruhában – koldusként – újra szerencsét próbál.

Eközben az öreg király – megunva lánya méltatlan viselkedését – úgy rendelkezik, hogy az első férfiemberhez hozzáadja, aki bebocsátást kér a palotába. Ki más is lehetne, aki bezörget a kapun, mint a koldusruhát öltött Rigócsőr király.

A királylány a koldus feleségeként kezd új életet. Megtanulja, hogy mindenért meg kell dolgozni. Ráébred arra, hogy az élet számtalan csodát rejt mindazoknak, akik megbecsülik azt és tesznek is érte.

A király szerepében Varga Miklóst láthatjuk, aki bevallása szerint még nem játszott mesemusicalben.

Örömmel fogadtam el a rendező felkérését, így ugyanis a lányommal közösen léphetek fel Veszprémben – mondta Varga Miklós.

Lánya, Varga Vivien életében egyre nagyobb szerepet tölt be az éneklés, ebben nyilván szerepet játszik az is, hogy a közelmúltban megnyert egy televíziós tehetségkutatót.

Számos fellépésen túl vagyok már – nyilatkozta a királykisasszony megformálója. – Ez a második színházi szerepem. Tavaly Veszprémben kaptam az első lehetőséget, akkor kezdtem el együtt dolgozni Bozsó Józseffel. Nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy egy ilyen profi társulatban ismerkedhetek meg a pályával.

Az emberi kapcsolatok mindennél fontosabbak, ez a mese legfőbb üzenete – vélekedett Bozsó József rendező, akinek nem titkolt vágya, hogy a hétköznapokból ismert slágerek mellett operai minőségű, musicalköntösbe öntött, minőségi zenével ismertesse meg a gyermekeket.

Rigócsőr királyfit Dósa Mátyás játssza. A fiatal színészhez közel állnak a zenés darabok, gyermekeknek pedig különösen szeret játszani, mert nagyon hálás közönségről van szó.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago