Categories: Közélet

PÁLYÁZAT – Településszépítők támogatása festékkel

Iskolák, óvodák, kórházak, önkormányzatok és aktív közösségek is jelentkezhetnek április 29-ig a Let’s Colour Településszépítő Egyesület pályázatára, melynek keretében 800 négyzetméter kültéri vagy beltéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet megnyerni. A pályázatokat április 30-ig az egyesület weboldalán nyújthatják be.

A Let’s Colour Egyesület projektjében bármely közösség vagy társadalmi csoportosulás elindulhat. A nevezés legfőbb kritériuma, hogy a kifestendő kültéri vagy beltéri falfelületet – mely az adott közösség életében központi szerepet tölt be – a pályázó jelölje ki. A pályázat nyerteseinek a festéshez szükséges mennyiségű festéket, a grafikai terveket, a munka koordinálását, valamint a szakértői támogatást a Let’s Colour adja, a kivitelezők pedig a közösségek önkéntesei.

Egyesületünk célja, hogy színt vigyünk a mindennapokba és minél több embernek bemutassuk a színek erejét – mondta Nagy Gergely, a Let’sColour Településszépítő Egyesület szóvivője. – Hiszünk abban, hogy együtt nemcsak a kedvelt tereket, hanem a közösségek életét is színesebbé, inspirálóbbá tudjuk tenni. Jó látni, milyen sokan összefognak egy közös cél, például egy orvosi rendelő, vagy egy szürke betonkerítés újrafestésének érdekében.

A Let’s Colour Településszépítő pályázat a legsikeresebb ilyen jellegű kezdeményezés hazánkban: az elmúlt hét évben évi 40–50 pályázat érkezett hozzájuk az ország minden szegletéből. A szervezet működése során eddig közel 20 ezer négyzetméternyi szürke falfelületet varázsolt színessé kétezernél is több önkéntes segítségével.

A jelentkezéseket idén is két kategóriában várják, a tízezer fő alatti, illetve a tízezres lélekszámot meghaladó települések külön versengenek. A pályázatok április 29-én éjfélig tölthetők fel a www.letscolour.hu weboldalra. A megadott határidőn belül bármikor el lehet küldeni a jelentkezéseket, azok sorrendje nem számít a későbbi elbírálásnál. Ezt követően április 30-ától egészen május 20-áig lehet szavazni a benyújtott pályázatokra, az eredményhirdetés május 21-én lesz. Az online szavazás eredményeként a kategóriák 33 legtöbb szavazatot kapott pályázata jut be a döntőbe. A döntős pályázatokat a korábban megszerzett szavazatok számától függetlenül értékeli a szakmai zsűri és hirdeti ki a kategóriánkénti győzteseket. A döntőbe jutott, de nem nyertes pályázók idén is 5050 liter Dulux színes beltéri vagy kültéri falfestékkel „vigasztalódhatnak”. A festéseket legkésőbb augusztus 15-éig kell befejezni.

 

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago