Categories: Közélet

ÖSSZEFOGÁS – Bemutatták az ellenzéki képviselőjelölteket

Mint ismeretes, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Lehet Más a Politika, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért korábbi megállapodása értelmében Veszprémben az őszi önkormányzati választáson közösen állítanak polgármesterjelöltet és minden választókerületben egyéni képviselőjelöltet. A pártok képviselőin kívül független, civil jelöltek is képviseltetik magukat.

Ennek megfelelően ma délelőtt Katanics Sándor polgármesterjelölt bemutatta az összefogás közös önkormányzati jelöltjeit: az 1. számú választókerület jelöltje Katanics Sándor, a 2. számú kerületé Gerstmár Ferenc, a 3. számú Zakar Csaba, a 4. Guzslován Gábor, az 5. Mihályi Balázs, a 6. Somfai Attila, a 7. számú választókerületé Benczik Gabriella, a 8. Hartmann Ferenc, a 9. kerület jelöltje dr. Kiss Béla, a 10. Kovács Rajmund, a 11. Kerekes Miklós, a 12. választókerület jelöltje pedig Sőregi Attila.

A sikeres összefogás olyan programot kínál – mondta Katanics Sándor –, amely a város lakói számára szimpatikus, elfogadható és a fejlődést szolgálja. Új, őszinte és tisztességes korszakot kívánunk kezdeni. Fontos célkitűzésünk, hogy a városfejlesztési irányokról a veszprémiek dönthessenek, képviselni kívánjuk az itt élőket, nem rájuk erőltetni az akaratunkat.

A jelöltek rövid bemutatkozásuk során elmondták, hogy a megegyezéssel esély nyílt egy új, a város érdekeit szolgáló testület megválasztására. Céljuk, hogy a kiemelt városi projektek, fejlesztések mellett nagyobb hangsúlyt helyezzenek a városban élők lakhatási, szociális, közlekedési, parkolási, kulturális igényeinek fenntartható kielégítésére, a város zöldfelületeinek bővítésére, az energiahatékonyság növelésére, az idősebb generáció gondjainak enyhítésére.

Gombás Gabriella

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago