EKF

Októberben újra várja a kulturális-művészeti pályázatokat az EKF

Néhány napon belül a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program keretében ismét lehet pályázni a kulturális-művészeti projektek támogatására.

A 2022-re tervezett programokra kiírt pályázat több újdonságot is tartalmaz. Ezek egyrészről gyorsítják és megkönnyítik a pályázók életét, másrészről segítik, hogy a pályázatok minél jobban kapcsolódjanak a VEB2023 EKF célkitűzéseihez, elveihez.

A pályázati konstrukciók célja az EKF program erősítése, a programtervben megfogalmazott célokat megvalósító partnerek bevonása.

A kultúra és művészetek rendkívül tág és színes területén belül az EKF program számos szűkebb és jól körülhatárolható területen fogalmaz meg koncepciót és tesz vállalásokat, legyen az irodalom, képzőművészet, előadóművészet, helytörténet vagy közösségfejlesztés. Kiemelten fontos, hogy a pályázatoknak ezekhez a meghatározott területekhez és vállalásokhoz kell csatlakozniuk, hiszen nem általános működési vagy szakmai támogatást kapnak a támogatott projektek, hanem az EKF program szerves részesei lesznek.

A legjelentősebb újdonság, hogy minden pályázat két fordulóból áll. Először nagyon rövid, körülbelül kétoldalas ötlettervet kell benyújtani, kizárólag elektronikus formátumban. Az ötletpályázaton továbbjutottak ezután készíthetik el és adhatják be a végleges terveket. A második fordulóba jutott projektek részletes kidolgozásához személyre szabott konzultáción kapnak segítséget.

Külön kategóriában pályázhatnak a kisebb léptékű és a stratégiai jelentőségű projektek. A kis léptékű projektektől egyszerűbb költségvetést kérnek, és az elbírálásuk is gyorsabb. Ezekben a pályázatokban várhatóan még idén eredményt hirdetnek. A választóvonal ötmillió forint. Az a pályázat, mely ennél kisebb összegű támogatási igényt fogalmaz meg, kis léptékűnek számít.

A felhívásokat várhatóan szeptember 30-án teszik közzé ezen az oldalon. Az ötletek benyújtására három hét áll majd rendelkezésre. A második fordulóba jutott elképzelések részletes kidolgozására további 3–6 hetük lesz a pályázóknak.

Az általános kulturális-művészeti pályázattal egyidőben megnyitják az úgynevezett komplex pályázati kiírást is. Ez olyan projektek támogatását teszi lehetővé, amelyek hosszabb szakmai előkészítést igényelnek és 2023-ban csúcsosodnak ki, akkor válnak elérhetővé a közönség számára.

A pályázatok sikeres elkészítését a VEB VELED régiós és veszprémi rendezvényekkel, valamint online konzultációval is segíteni fogják.

A VEB VELED soron következő alkalmai:

–          szeptember 28., 17.00, Zirc, Polgármesteri Hivatal
–          szeptember 30., 17.00, Veszprém, Pannon Egyetem E-épület
–          október 4., 17.00, Hévíz, Városháza
–          október 11., 17.00, Berhida, Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár

Az EKF egyéb, jelenleg is futó pályázati konstrukciói: Borkultúra programok támogatása, KultHáló Program, Pajta Program, Utcakép Program.

Fotó: hungarytoday.hu

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago