Categories: Közélet

NYOMTASSTEIS – Százezrek halnak meg idő előtt a rossz egészségügy miatt

A magyar egészségügy borzalmas állapota miatt a 2010 és 2016 közötti időszakban évente 46–49 ezer (összesen 285 ezer) 75 évesnél fiatalabb magyar halt meg megelőzhető vagy kezelhető betegségben – erről ír a Nyomtass te is!

A kis újság további témái:

Még 2010-ben Orbán Viktor félmillió forintos kártérítést kapott egy bírósági ítélet nyomán, mert az akkori pénzügyminiszter megsértette őt. Vagyis munka nélkül jutott ehhez a pénzhez. Most a gyöngyöspatai romák nyertek meg egy bírósági pert, de a miniszterelnök azt mondja, hogy ők nem juthatnak munka nélkül jövedelemhez.

Miért is ne vallhatnánk be, hogy a magyar gazdaságpolitika egyik gyenge pontja a lakáspolitika, ahol minden jó szándék végül fordítva sül el: siker helyett kudarcot szül – így értékelte Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a hazai ingatlanpiaci helyzetet.

Bár ez az infláció még nem veszélyes, de tény, hogy nálunk a legrosszabb a helyzet. Ráadásul azoknak az élelmiszereknek a körében, amelyeket a legtöbben vásárolnak, jelentősen nagyobb a drágulás az átlagosnál.

A 2008 és 2018 közötti időszakban átlagosan egyre idősebb pedagógusokat foglalkoztatott a közoktatási rendszer. Az 50–59 éves tanárok aránya jelentősen, 27-ről 35 százalékra nőtt, a 60 évesnél idősebb pedagógusoké pedig 2-ről 9 százalékra – olvasható a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) friss tanulmányában.

Nettó 1 milliárd 105 millió forintért Mészáros János cége, a Híd-Tám Kft. újítja fel a Királyréti Állami Erdei Vasút Kismaros–Királyrét és a Kemencei Erdei Múzeumvasút Kemence–Feketevölgyi panzió közötti szakaszait, így Mészáros János, a felcsúti dollármilliárdos, Mészáros Lőrinc öccse korábbi számítások szerint tavaly több mint 7,7 milliárd forint állami megrendeléshez jutott. A fiatalabb Mészáros szerencsecsillaga emelkedőben van, a jövő pedig a Budapest–Belgrád vasúti beruházás kivitelezésében ennél is fényesebb lehet…

Olvassa, nyomtassa, terjessze! A Nyomtass te is! legfrissebb száma innen letölthető.

 

Révész Erika

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago