Categories: Közélet

NYOMTASSTEIS – Kettős mérce

Dudálással nem szabad tiltakozni, de őrjöngve lehet tüntetni – írja a Nyomtass te is! friss számában.

A múlt héten bebizonyosodott, hogy a rendőrség kettős mércét használ. A kormány ellen dudálással tiltakozókat sok százezres tételekkel büntették, míg egy jobboldali párt és a fociultrák tüntetését nem oszlatta fel a rendőrség, holott előtte még azt közölték, hogy a járványhelyzet idején tilos demonstrálni.

Szél Bernadett független képviselő szerint márciusról áprilisra átlagosan 16 329 ággyal csökkent a használatban levő ágyak száma, azaz ennyivel kevesebb ágyon ápoltak beteget. Mivel már márciusban is volt miniszteri utasítás bizonyos kórházi ágyak felszabadítására, majdhogynem megfeleződött az aktív és krónikus ágyak kihasználtsága február és április között. Összességében 24 466-tal csökkent a használatban levő ágyak száma ebben az időszakban. A krónikus ágyakon belül a rehabilitációs ágyak kihasználtsága 57 százalékpontot esett, ami 8690 beteg hazaküldését jelenti.

Már a látszatra sem ügyelnek. A Tiszakécske amatőr focicsapatának egykori játékosa, Sáfrány Tamás tavaly év végén éppen egy nappal az előtt alapította meg élete első cégét, hogy megnyitották a több tízmilliárd forintos vissza nem térítendő állami támogatást szétosztó pályázatot. És láss csodát, azonnal milliárdokat nyert.

A magyar emberek egészségének védelmét nem lehet tovább – a gyorséttermi dolgozókéval megegyező 900 forintos orvosi és a szakmunkásokétól is elmaradó – 1700 forintos szakorvosi nettó órabérre építeni” – írta az Orbán Viktorhoz intézett levelében a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

Olvassa, nyomtassa, terjessze! A Nyomtass te is legfrissebb száma innen letölthető.

 

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago