Categories: Közélet

NYOMTASSTEIS – Drága propaganda, hiányos tájékoztatás

Soha még ennyi pénzt nem költöttek politikai propagandára, mint amennyit ebben az évben erre a célra tervez a kormány. Plakátok, hirdetések, kiadványok és úgynevezett nemzeti konzultáció készül az előirányzott 150 milliárdból, miközben a koronavírussal kapcsolatos központi tájékoztatás bizony erősen hiányos – olvashatjuk a Nyomtass te is! legfrissebb számában.

A kormány, ahogyan más ügyekben is szokta, mindenféle egyeztetés nélkül közzétette a Nemzeti Alaptantervet (NAT), amely meghatározza, hogy mit lehet és kell tanítani az iskolákban. Tanárok, diákok és szülők ezrei tiltakoznak folyamatosan, mert szerintük korszerűtlen és a gyerekeket még tovább terhelő a tananyagmennyiség, amit most akarnak bevezetni.

Magyarországon katasztrofális állapotban van az idősgondozás. Az ápolásra szoruló öregekről emberfeletti erőfeszítéssel igyekeznek gondoskodni a rokonok, de ehhez szinte semmilyen állami segítséget nem kapnak.

Délelőtt tartsák meg az óráikat, aztán, ha van, aki vigyázzon a diákokra, akkor délután munkabeszüntetésbe kezdhetnek – ez a kormány „kompromisszumos” javaslata a tanároknak.

Mindössze 182 ember érdeklődését keltette fel az Újpest és a Felcsút párbaja az OTP Bank-ligának nevezett NB I-es futballmeccsen a legutóbbi hétvégén.

Ha megrendelem a drága gyógyszert, börtönbe vihetnek, ha nemet mondok, halálra ítélek egy embert – ezt jelenti a pénzügyi szigor a gyakorlatban egy kórházi vezető szerint. Január végén féltucatnál több kórház nem tudott rendelni gyógyszert, varrófonalat, steril anyagokat, eszközöket a betegek ellátásához. A legnagyobb adós kórházak idei kerete ugyanis már az év első négy hetében elfogyott, miután a kormány nem fizette ki az év végéig az adósságaikat. A számláikon egyetlen elkölthető fillér sem maradt. Eközben az egyik törvény tiltja a fedezet nélküli vásárlást, a másik viszont előírja, hogy beteg ellátatlanul nem maradhat. A januári fizetési krízissel érintett kórházak igazgatói a fenntartóhoz, az Állami Egészségügyi Ellátóközponthoz (ÁEEK) fordultak útmutatásért: mi legyen, reteszeljék be a kapukat, vagy föloldja valaki a lezárt számláikat?

A Nyomtass te is! legfrissebb száma innen letölthető. Olvassa, nyomtassa, terjessze!

 

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago