Közélet

Nyomtass te is! – Rosszabbul élünk, mint egy éve

Egyre többen érzik azt, hogy az országban nagyon rossz irányba mennek a dolgok. Drámaian romlik a háztartások anyagi helyzete – számol be a Medián közvélemény-kutató legfrissebb felméréséről a Nyomtass te is!

Mélyponton a gazdasági helyzet megítélése, és továbbra is abszolút többségben vannak azok, akik szerint „általában véve az országban” rossz irányba mennek a dolgok. A Medián-felmérés azt mutatja, hogy a szavazópolgárok majdnem háromnegyede szerint az ország gazdasági helyzete az elmúlt egy évben kedvezőtlenül változott. 46 százalék szerint „sokat” és további 26 százalék szerint „valamennyit” romlott. A negatív helyzetértékelésnek ez a 72 százalékos mértéke egészen drámai. 2020 elején, közvetlenül a koronavírus-járvány kirobbanása előtt csak 30 százaléknyian látták ilyen sötéten a helyzetet. Saját háztartásuk pénzügyi lehetőségeit is borúsan látják az emberek. Közel kétharmados azok aránya, akik szerint romlott a helyzetük.

A romló közhangulat kiterjed a kormány teljesítményének megítélésére is. Ebben a kérdésben minden második ember kritikus. 27 százalékuk szerint az Orbán-kormány a hivatalba lépése óta gyenge teljesítményt nyújtott. Közel ugyanennyien (25 százalék) egyenesen nagyon gyengének tartják a kabinet bizonyítványát. Minden második szavazópolgár azt mondja, hogy a következő választás után kormányváltást szeretne. Csak 38 százalék vélekedik úgy, hogy jobb lenne, ha maradna a mostani kormány. A megkérdezettek 12 százaléka nem nyilatkozott. A romló helyzetben lévő háztartások tagjai körében 61 százalék vágyik kormányváltásra, és 26 százalék van a kabinet maradása mellett.

A Nyomtass te is! friss számának további témái:

– Ha nem a Fidesz nyer, nincs támogatás

– Nincs pénz a tűzoltók biztosítására

– Miért baj a státusztörvény?

– Tízezer Nemzeti Sportot fizet elő a kormány

– Még mindig 33 százalékos az élelmiszer-infláció

– Mit kell tudni a nyári diákmunkáról?

Olvassa, nyomtassa, terjessze! Innen tudja letölteni.

Illusztráció: Nodar Chernishev/Getty Images

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago