Categories: Közélet

NOOORMÁLIS? – Együtt bontanánk le a plakátokat

Nem vagyok egy kukacos alkat, meg öreg is vagyok én már a haknizáshoz, de most ezt hogyan hagyjam ki? Itt van ez a legújabb kampányplakát – a drótvágós – rajta azokkal, akik Sorossal együtt bontanák le a határzárat. Vannak ott Rogánéknál éppen elegen, úgy másfél perc alatt rájöhettek volna, hogy a piros keretben díszelgő szlogen olyan ziccer, amit magyar ember el nem szalasztana.

Akkor most nézhetünk. Ezek a plakáton mit is akarnak lebontani? A maffiaállamot vagy a határzárat? Ahogy elnézegetem az amatőr módon összebarmolt képet, talán egyiket sem. Csak ennyire tellett a propagandaminisztérium kreatív osztályától? Nincs egy rendes fotószerkesztő programjuk?

Az még csak hagyján, hogy a drótvágókkal felszerelkezett határzár-bontók valamennyien olyan jámbor képpel néznek a kamerába, hogy már-már megesik az ember szíve rajtuk. Különösen Vona rémült tekintete vált ki együttérzést a magyar választópolgárból. Hm, a többiekhez képest különösen aprócskára sikeredett, pláne ahhoz képest, hogy ő maga a megtestesült kormányváltó erő. Mitől ijedt meg szegényke ennyire? (Szólni kellene neki, hogy semmi baj, nem lesz itt határzár bontás!)

Az eredeti kampányplakát

Szél Bernadett konszolidált és gondolataiba mélyed (mind mindig), kár, hogy a drótvágó nem áll elég elegánsan a kezében. Karácsony Gergely fájdalmas arckifejezéssel bénázik a szerszámmal, ugyan hogyan kapaszkodik bele? Rosszabbul áll neki, mint Szélnek. Gyurcsány(ahibás) büszkén magaslik a többiek fölé, vidáman és teljesen lazán ácsorog, mondhatnám lesz@rja az egészet. De Soros apánk, hát ő utánozhatatlan. Kedélyesen mosolyog, jókedvű és elégedett. Miközben rokkant. Súlyosan. Ugyanis a propagandagyárban addig igazgattak neki egy jobb kart, hogy ha leengedné, a térdéig érne. A bal karja még csak hagyján, az majdnem jó, bár a könyöke Vona válláról lóg bele a képbe.

Ejnye fiúk ott, a Rogán-bányában! Hát így kell ez csinálni?

Gombás Gabriella

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago