Kultúra

MŰVÉSZETEK HÁZA VESZPRÉM – Kult paletta nap

Kult paletta nappal, azaz kiállításmegnyitóval, slam poetryvel, food design előadással és japán teáscsésze-készítő workshoppal, valamint erdőfürdőzéssel várja a szombati „extra” munkanapot kipihenni vágyó kultúrakedvelőket a Művészetek Háza Veszprém.

Az október 15-ei Kult paletta nap 15 órától erdőfürdővel indul a Csendnapok 2022 keretein belül. A Veszprém Megyei Honismereti Egyesülettel közösen szervezett programon a csend és a természet után vágyók a pihenni készülő őszi fák, bokrok titkait leshetik meg. További részletek és információ az indulásról a program Facebook eseményében.

A nap második programja 17 órától a Dubniczay-palotába szervezett food design előadás és teáscsésze-készítő workshop. Itt Góg Angéla food designer saját munkáin keresztül mutatja be, milyen fontos jelenség is az ételekhez fűződő viszonyunk. Ételeinkhez, emlékeinkhez kapcsolódó történeteken és projekteken keresztül jutunk el az emlékek cukrászdájától a jövő asztaláig. A program a Konstellációk című kortárs kerámiakiállításhoz kapcsolódik. A programon a japán kerámiakultúra és teázási szokások is bemutatásra kerülnek. Részletek a program Facebook eseményében.

Készülnek a teáscsészék. Fotó: Művészetek Háza Veszprém

18 órától a Dubniczay-palota Várgalériájában nyílik meg Diénes Attila Kétpólusú világ című kiállítása. A nyolcvanéves, Munkácsy-díjas szobrász kiállítását Wehner Tibor művészettörténész nyitja meg. A tárlat december 4-éig látható Veszprémben, melyről további részletek a program Facebook eseményében találhatóak.

A kiállításmegnyitóval párhuzamosan a Kult paletta napon 18 órától a Modern Képtár – Vass László Gyűjtemény ad helyszínt a Kény-szer SLAMnek. A rap és a költészet határmezsgyéjén mozgó stílus képviselői szövegelnek a „kényes szerek, szeres kények és szertelen kénytelenség” témakörében. A veszprémi slam csapat, azaz az odaLÖKött KÖLtészet tagjai 2009 óta szövegelnek. További információ a program Facebook eseményében.

A képen Diénes Attila Csikók című szobra, ami Ajkán látható. Fotó: muveszetiontode.hu

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago