PR

Mit tegyél, ha elpusztult a kutyusod?

Bármennyire is szomorú ez a téma, sajnos beszélnünk kell róla, hiszen lehetsz akármilyen jó gazdi, az elmúlás ellen sajnos nem tudsz harcolni, és egyszer eljön az az idő, amikor a kis szőrgombóc nem fog lelkesen, farokcsóválva hazavárni.

De megvan a lehetőséged arra, hogy megadd a végtisztességet a szeretett négylábúdnak, aki egyszerre töltötte be a barát, a játszópajtás, a családtag és a házi kedvenc szerepét.

Két opció jöhet szóba

  1. Eltemeted saját magad, amit a szabályok szerint csak akkor tehetsz meg, ha az állat súlya nem haladja meg a 40 kilogrammot, és a telkeden a talajvíz másfél méterrel a felszín alatt húzódik.
  2. Amennyiben a fentebb említett feltételek a te esetedben nem teljesülnek, akkor eltemettetheted vagy elszállíthattatod a tetemet. Manapság ugyanis már számos olyan vállalkozás létezik, köztük a Pécs és környékén tevékenykedő Házi Kedvenc Hamvasztás, akik kegyeleti kisállathamvasztással foglalkozik, illetve kisállattemetők is működnek országszerte.

Emléke örökké a szívünkben él

E sorok írójának akárhány kutyusa is volt eddig, mindig a hamvasztás mellett döntött, és gyászszertartást is rendezett. A hamvakat viszont általában nem tartotta magánál, hanem az eseményt követően vagy szétszórta őket az állat kedvenc helyén, vagy a földbe temette az urnát.

De természetesen az sincsen kizárva, hogy házi oltárt emeljünk a nappaliban vagy a kertben. Ha az előbbi mellett döntesz, akkor válaszd ki a helyiség egy központi részét, és helyezd el ide a hamvakkal teli urnát, köré pedig rakd oda állat fotóit.

A kertben már ennél különlegesebb dolgokat is megvalósíthatsz. Készíttethetsz például egy szobrot vagy gravírozott fejkövet az eb fotójában ellátva, és ez elé elhelyezheted az urnát.

Érdemes profikra bízni a kegyeleti hamvasztást

A kegyeleti kisállathamvasztáshoz mindenképpen olyan céget kell választani, amely kellő rutinnal rendelkezik, illetve bejáratott és bevált felszereléssel garantálják a színvonalas munkavégzést. Mindemellett pedig a legnehezebb pillanatokban lelkileg is támogatják az állatok tulajdonosait, hogy kicsivel könnyebben fel tudják dolgozni a veszteséget.

Ha Pécs és környékén laksz, akkor mindenképpen ajánljuk figyelmedbe a fentebb már érintőlegesen említett Házi Kedvenc Hamvasztást, amely cég az elsők között kezdett el foglalkozni Baranya megyében ezzel a tevékenységgel.

Egyéb teendők

A cikk befejezéseképpen arra szeretnénk még felhívni a figyelmedet, hogy a kutyusod eltávozta után az oltási könyvét vissza kell vinned ahhoz az állatorvoshoz, ahol az utolsó oltását kapta, és ő majd lejelenti a hatóságok felé az állat elhullását.

Ha netalántán bármi egyéb kérdésed felmerülne, akkor keresd nyugodtan a Házi Kedvenc Hamvasztás szakértő munkatársait, akik majd igyekeznek minél kielégítőbb választ adni!

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago