Közérzet · 2022.06.19.

Miért száraz a szökőkút?

Június közepe van, igazi nyári kánikula. Az ország legszebb sétaútján, a veszprémi Séd völgyében mégis száraz a Kutas téri csobogó és a vízi labirintust tápláló szökőkút a Margit-romoknál. Szabó Pétert, a Kolostorok és Kertek Kft. ügyvezetőjét kérdeztük.

– A vízi labirintus szökőkútjának vezérlőszerkezetével már tavaly is gondok voltak, mostanra pedig végképp felmondta a szolgálatot. A kollégáink több alkalommal próbálták megjavítani, sikertelenül. Tizenegy év telt el az átadása óta, már csak a gyártótól remélhetünk segítséget. Egy pesti cégről van szó. Megkeresésünkre azt válaszolták, hogy két hónap múlva tudnak lejönni.

– Augusztus közepén? Addigra vége a nyárnak.


– Sajnos igen, de nincs mit tenni. Én már akkor is boldog leszek, ha jövőre, az EKF évében működni fog a szökőkút és a vízi labirintusban újra csörgedezni fog a víz.

– A sétány elején a Kutas téri csobogó sem működik.

– Annál más a probléma. A víz, amit a szerkezetnek vissza kellene forgatnia, valahol elszökik, ezt pedig képtelenség finanszírozni a jelenlegi árak mellett. A gyártó és az ígéret ugyanaz, de ott még azért megpróbáljuk a lehetetlent, hiszen ez a szökőkút a Séd-parti séták kiinduló- és találkapontja.

Amint azt egy hét évvel ezelőtti cikkünkben leírtuk, a városban akkor a csobogók többsége működött, köztük az említettek is. Nem jártuk most végig valamennyit, de ha olvasóinknak van tapasztalatuk a többiről, kérjük, osszák meg velünk.

Fotó: a szerző


2 hozzászólás

  1. Brancsek Csaba szerint:

    Veszprém és környékén számos automatizálási cég üzemel…
    Miért nem veszik fel velük a kapcsolatot javítás ügyében..?
    Szerintem már másnap ott lennének a szakemberei…
    Ebben biztos vagyok…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]