Közérzet · 2021.03.26.

Megalakult a Veszprém 2030 Műszaki Infrastruktúra Fejlesztő Kft.

A Csarnok Kft., mint önkormányzati tulajdonú társaság tevékenységi körét tekintve célt vesztett

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata 2020. június 26-ai ülésén döntött a „Csarnok” Veszprémi Csarnoküzemeltető, Rendezvényszervező és Kommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság átalakításáról. Az átalakítás célja a Veszprém–Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozathoz kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések megvalósításának támogatása volt, így megalakult a Veszprém 2030 Műszaki Infrastruktúra Fejlesztő Kft. 2021 áprilisától a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. Infrastrukturális igazgatóságának munkatársai a Veszprém 2030 Műszaki Infrastruktúra Fejlesztő Kft-ben folytatják tovább munkájukat. A gazdasági társaságok szorosan együttműködve dolgoznak Veszprém és a régió fejlesztésén.

A „Csarnok” Veszprémi Csarnoküzemeltető, Rendezvényszervező és Kommunikációs Kft. eredetileg az arénát üzemeltető és rendezvényszervezői feladatait ellátó cég volt. A Veszprém Aréna fejlesztése miatt az ingó és ingatlan vagyonát átadta a Magyar Államnak. A Csarnok Kft., mint önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság tevékenységi körét tekintve ezáltal célt vesztett. Tekintve, hogy Veszprémben az Európa Kulturális Főváros cím kapcsán milyen fontosságú infrastrukturális beruházásokról van szó, adott volt a lehetőség, hogy ezekre a kiemelt figyelmet igénylő projektekre ezt a céget használja fel az önkormányzat.


A Veszprém 2030 Műszaki Infrastruktúra Fejlesztő Kft. ügyvezetésével Lamos Pétert bízták meg, a cég műszaki igazgatója Schmidt István, irodavezetője pedig Nika Fruzsina. A munkatársak között van építészmérnök, településmérnök, műszaki ellenőr, valamint több olyan tapasztalt projektmenedzser, akik pénzügyi és gazdasági oldalról erősítik a csapatot. A Veszprém 2030 Műszaki Infrastruktúra Fejlesztő Kft. mindennapi feladatai közé tartozik a magas és mélyépítésű beruházások lebonyolítása, tervezési és terveztetési feladatok, tervellenőrzés, projektmenedzsment, valamint komplex városfejlesztési projektek kidolgozása, helyi érdekeltségű vállalkozók támogatása a fejlesztési eljárások során.

A Csarnok Kft. viselt dolgairól többször írtunk itt, itt és itt.


[fbcomments]