Categories: Közélet

LOVASI ESTÉK – A kommandós is ember

Arra is jók a Lovasi esték, hogy személyesen meggyőződhessünk róla, Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, kommandós is ember, akit ugyanúgy leterít az influenza, mint bárki mást.

Szerda esti előadását pár percre megszakította, mert beszéd közben belázasodott. De persze, mint kiderült, hol másutt, mint konditeremben kapta el a vírust, mert vannak, akik betegen is bejárnak, aztán körbefertőznek mindenkit. Na ennyit erről, a szakértő megmosdott hideg vízben, és úgy belehúzott a migráció és terrorizmus összefüggéseit latolgató előadásába, hogy még este nyolckor is beszélt. Oldottan, sok humorral magyarázta, hogy miért nem szereti a migránsokat. Volt alkalma tapasztalatokat szerezni, húsz évig szolgált a Bundeswehrnél, valamint a Német Szövetségi Nyomozó Hivatalnál. Mivel megtanult arabul, szinte automatikusan adódott, hogy terrorizmus-szakértővé képezze ki magát. Bár ezen a lovasi estén egyszerűen csak rendőrnek nevezte magát. Több viccet is elsütött a rendőrök számlájára, hogy mindent kék-fehérben látnak stb.

A német hadsereg nyugalmazott hadnagya egyébként azt mondta el, amit hallani szoktunk tőle, hogy Európa minden gondjának forrása Angela Merkel, mert azt képzelte, hogy majd csupa agysebész jön ide az arab országokból, holott inkább az a jellemző, hogy analfabéták. Ha még hajlandóak is lennének alkalmazkodni a demokratikus szabályrendszerhez, körülbelül három évbe telne, mire megtanulnák a német nyelvet. Kiszámolták, hét évig kellene dolgozniuk, fizetniük a járulékokat, hogy nullaszaldón legyen a német állam, hogy megtérüljön, amit rájuk költöttek az adófizetők pénzéből. Szóval, a migránsok szerinte sokba kerülnek, veszélyesek és hálátlanok. S mint ilyenek, párhuzamos társadalmat hoznak létre. Európa is úgy jár, mint Amerika, mondta Spöttle, még egy kicsi és az arab lesz az alternatív nyelv, úgy, mint Amerikában a spanyol. Nem a migránsok tanulnak meg németül, hanem a németek arabul. Németországban minden negyedik ember bevándorló, Berlinben még ennél is rosszabb a helyzet. Miért nem fogadják be őket például a kőgazdag arab országok? Közelebb is vannak, kulturális különbségek sincsenek latolgatta.

Spöttle kifejtette, az embercsempészek sokszorosan átverik a migránsokat, akik kemény pénzeket fizetnek azért, hogy aztán a tengerbe fulladjanak sokszor a gyerekeikkel együtt, vagy sátorban dekkoljanak valahol a szerb határon. Az európai politika áldozatainak nevezte ezeket az embereket. Véleménye szerint határozottan megálljt kellene mondani nekik és helyben segíteni őket. Meg kellene állítani ezt a népvándorlást, aminek így soha nem lesz vége, hiszen 60300 millió afrikai készül Európába, ahol autót, lakást, szociális segélyt és bejárónőt ígérnek nekik az embercsempészek Spöttle értesülései szerint.

A terrorelhárító beszélt arról is, miért nem képesek megvédeni a német férfiak a migránsok zaklatásától a német nőket. Azért, mert így szocializálódtak, nem önbíráskodunk, hanem hívjuk a rendőröket. Ein, zwei, Polizei. Megmutatta többek között azt az elhíresült fotót, amelyen a német kancellár asszony együtt szelfizett egy menekülttel. Politikus ilyent nem csinál, több millió ember indult el Németország irányába ennek a képnek a hatására, mondta. Láttunk továbbá a német utcán Allahhoz imádkozó hatalmas tömegről kivetített fotót. Dugig megtelt Németország migránsokkal? Már nem biztonságos este a pályaudvarok környékén és a parkokban sétálni. Ha nem lesz jó integrációs program, sötéten látom a jövőt, mondta a szakértő. Ja, és meg kell tanulnunk megvédeni magunkat!

Bartuc Gabriella

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago