Categories: Közélet

KORONAVÍRUS – A polgármester közleménye (2020.05.04)

Ma újabb közleményt adott ki Porga Gyula polgármester.

Tisztelt Veszprémiek!
A koronavírus elleni védekezés második szakaszába lépve Veszprémben is módosulnak a szabályok. Bár úgy tűnhet, hogy az üzletek újranyitásával enyhülnek a korlátozások, de az előírások betartása továbbra is az egészségünket szolgálja.

Ennek értelmében Veszprémben:

  • Kötelező a szájmaszk viselése a piacokon, illetve a tömegközlekedésen utazva, továbbá a kormányzati döntés értelmében a kereskedelmi üzletekben a vásárlás idejére. Ezek mellett a köztereken is javasolt a maszk használata.
  • Fokozatosan nyitnak meg a játszóterek és a szabadtéri sportpályák, melyek a fertőtlenítés után május 8-ától újra szabadon használhatóak a terveink szerint.
  • A Veszprémi Állatkert a látogatási szabályok szigorú betartása mellett május 4-étől újra nyitva tart a látogatók előtt.
  • A bölcsődei és óvodai ügyeleti ellátás továbbra is folyamatos az intézményekben.
  • Május 10-étől újranyit a lengyel piac a szabályozások és a látogatási rend szigorú betartásával.
  • Továbbra is ingyenes marad a parkolás a város közterületein.
  • A Március 15. úti sportuszoda továbbra is zárva tart.
  • Az önkormányzati fenntartású kulturális intézmények továbbra is zárva tartanak, a későbbiekben döntünk a fokozatos újranyitásról.
  • Sajnos sok veszprémi fesztivált érint, hogy semmilyen rendezvényt nem lehet megtartani, így ezek bepótlásáról később döntünk.
  • A kormány döntése értelmében május 4-étől valamennyi üzlet nyitva tarthat, és a vásárlók is látogathatják azokat, de a maszk viselése kötelező!
  • Újranyithatnak a vendéglátó üzletek – éttermek, kávézók, cukrászdák, büfék, presszók – teraszai és kerthelyiségei, ahol megengedett az ételek, italok elfogyasztása. A vendéglátó üzletekben – az ott foglalkoztatottak kivételével – tilos tartózkodni, kivétel az elviteles étel kiadása és szállítása.
  • A vendéglátóhelyeken a védőtávolság megtartásához szükséges feltételek kialakításáról az üzemeltető köteles gondoskodni.
  • A polgármesteri hivatalban a hétfői és szerdai napokon érvényes általános ügyfélfogadási időben – az adóügyek és az anyakönyvi ügyek intézését kivéve – a hivatal Óváros tér 9/A alatti épületében az ügyintézők kizárólag az erre a célra kijelölt irodában fogadják az ügyfeleket, amelyről a portaszolgálat, vagy a központi ügyfélszolgálat munkatársai adnak tájékoztatást. Továbbra is kérjük az ügyfeleket, hogy ügyeiket – amennyiben az a jellegét tekintve lehetséges – elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül, vagy postai úton intézzék, az üggyel kapcsolatos tájékoztatás érdekében telefonáljanak a központi – 549-210-es – számra, közvetlenül az illetékes irodának, vagy tekintsék meg a honlapunkon található ügyfél-tájékoztatókat.Továbbra is vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra!

Porga Gyula

 

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago