Közélet

Kormánypropaganda – Idén már 21 milliárd ment el rá

Sokba kerül nekünk, adófizető polgároknak a kormánypropaganda. A Miniszterelnöki Kabinetiroda idén már közel 21 milliárd forintot költött rá.

Felkerült a kormány honlapjára a Miniszterelnöki Kabinetiroda friss szerződéslistája. Ebből kiderül, hogy mire mennyit költöttek az utóbbi években, hónapokban.

Közel kétmilliárd forintba került a kormánynak a tavaly nyári, járvány utáni konzultáció összeállítása és kipostázása. Ebben a fő csapásirányok a koronavírus utáni élet újraindítása, csatározás az EU-val, járvány, migráció. Arra is elment plusz 100 millió forint tavaly, hogy a nemzeti konzultáció után Orbán Viktor kiküldött az állampolgároknak egy köszönőlevelet.

A Rogán-féle kabinetiroda a korábbi évekhez hasonlóan 2021-ben és már 2022-es szerződésekkel is milliárdokat adott az állami hirdetéseket és propagandamédiát kezelő New Land Media Kft.-nek, Balásy Gyula cégének ugyanolyan célokra.

Ősszel újabb 6,1 milliárd forintot kapott a Batthyány Lajos Alapítvány „pénzbeli vagyoni juttatás teljesítése az alapítvány alapító okiratában meghatározott célok elérése érdekében” címszó alatt.

A telex.hu részletezi, mennyibe kerül nekünk, adófizetőknek a kormánypropaganda, kik kaptak/kapnak milliókat-milliárdokat a Fidesz holdudvarához tartozók közül.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza/Telex

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago