Categories: Közélet

KÖNYV – Edward Snowden: Rendszerhiba

A 21. Század Kiadó szeptember 17-én – a világ többi országával egy időben – megjelenteti Edward Snowden Rendszerhiba című memoárját.

A könyv kiadója az USA-ban a Metropolitan Books, Nagy-Britanniában a Pan Macmillan, Németországban a Fischer Verlag – a világjogokat a Macmillan csoport birtokolja.
Edward Snowden ex-CIA ügynök és az NSA korábbi szerződéses partnere 2013-ban azzal sokkolta a világot, hogy szakított az amerikai hírszerzéssel, és nyilvánosságra hozta: az USA kormánya titokban azon dolgozik, hogy minden egyes telefonhívást, sms-t és elküldött e-mailt rögzítsen. Ez a példa nélküli lehallgatási rendszer képes arra, hogy a Föld minden lakójának magánéletébe behatoljon. A Rendszerhiba című könyvben Snowden most először mondja el a történetét, hogy az olvasó betekintést nyerhessen abba, mi volt a szerepe a tömegekre irányzott lehallgatási rendszer kiépítésében és milyen lelkiismereti válságot élt át, amely arra indította, hogy ugyanezt a lehallgatási rendszert igyekezzen hatástalanítani.
– Edward Snowden huszonkilenc évesen úgy döntött, hogy feladja a jövőjét az ország java érdekében – nyilatkozta John Sargent, a Macmillan Publishers USA vezérigazgatója. – Óriási bátorságra volt szükség ahhoz, hogy ezt megtegye. Akár szimpatikusnak tartjuk Snowdent, akár nem, tagadhatatlan, hogy egy hihetetlen amerikai történet az övé. Kétség nem fér ahhoz, hogy a világ jobb hely lett az ő közreműködésével, neki köszönhetjük, hogy mindenki nagyobb biztonságban tudhatja a magánéletét. A Macmillan nagyon büszke arra, hogy megjelentetheti a Rendszerhibát [a könyv eredeti címe: Permanent Record].
A Rendszerhiba egyszerre több mint húsz országban jelenik meg szeptemberben. Magyarországon a 21. Század Kiadó gondozásában lát napvilágot. A 21. Század Kiadó küldetésének tekinti, hogy kiálljon a szabadság, a demokrácia és az ökológiai tudatosság értékei mellett a könyvkiadás eszközeivel, ezért adja közre többek között Jonathan Franzen vagy Timothy Snyder könyveit.

Edward Snowden Rendszerhiba című memoárja itt megrendelhető.

[stextbox id=”grey”]Edward Snowden Elizabeth Cityben született (Észak-Karolina) és a marylandi Fort Meade árnyékában nőtt fel. Képesítése szerint rendszermérnök, dolgozott a Központi Hírszerző Ügynökségnek (CIA) és szerződéses partnerként a Nemzetbiztonsági Ügynökségnek (NSA). A köz javára tett erőfeszítéseiért több díjat kapott: Right Livelihood-díj, német Whistleblower-díj, Ridenhour Prize for Truthtelling, az International League for Human Rights Carl von Ossietzky medálja. Jelenleg a Freedom of the Press alapítvány elnöke.[/stextbox]

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago