Categories: Kultúra

KLASSZ A PARTON – Komolyzene templomban, tóparton, ligetben

Érdi Tamás zongoraművész és barátai idén is számos ingyenes koncertet adnak Balaton-parti (és egyéb) színhelyeken a július 15-étől augusztus 6-áig tartó Klassz a pARTon! című fesztiválon.

A Balaton északi partján Balatonalmádi–Vörösberényben, Balatonfüreden, Csopakon, Keszthelyen, Szigligeten, Gyenesdiáson, a parttól kissé távolabb Paloznakon és Gyulakeszin, a Duna mellett pedig Budapesten és Esztergomban várják a komolyzene kedvelőit, kicsiket és nagyokat.

A Klassz a pARTon! a MOL Új Európa Alapítvány tehetségtámogató program nyerteseinek koncertjével indul a vörösberényi református templomban szombaton este nyolckor. A fellépők: Kovács Gergely (zongora), Megyimórecz Ildikó (ének), Molnár Anna (ének), Nemes Réka (fuvola) és Wendler Enikő (fuvola).

Másnap, szombaton Kertesi Ingrid és Gulyás Dénes tanítványaikkal a Varázsfuvola legszebb áriáival várják a közönséget az almádi Wesselényi strandon délután hatkor. Csak annyit árulunk el, hogy az előadás félig-meddig a vízben fog játszódni.

Az augusztus elejéig tartó fesztiválon fellép még az Óbudai Danubia és az Anima Musicae, a Grazioso Kamarazenekar, az Eckhardt és a Keller Kvartett, az Ewald Rézfúvós Együttes, a Corridor Quartet, a Budapest Saxofon Quartet, a Faremido Operatársulata, Várhelyi Éva operaénekesnő és a Quartett Escualo, valamint a Haydn Baryton Trio. A szólisták között szerepel Balázs János, Csordás Klára, (Párizs), Hildegarde Fesneau (Párizs), Hutás Gergely, a Görög Sisters (Szabadka), Kocsis Krisztián, Lajkó Félix, Matuz Gergely, Oláh Vilmos, Onczay Zoltán, Ránki Fülöp, Szabadi Vilmos, Szűcs Máté, Vigh Andrea, Vékes Erzsébet, Zsoldos Bálint. A koncerteket olyan híres karmesterek dirigálják, mint Medveczky Ádám, Hamar Zsolt, Farkas Róbert (Németország) és Ajtony Csaba (Kanada).

A Klassz a pARTon! teljes programja itt böngészhető, és a Papageno különszáma is a fesztiválról szól.

Révész Erika

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago