Categories: Kultúra

KIÁLLÍTÁS – Válogatás Lakner László életművéből

Lakner László életművéből láthatnak válogatást az érdeklődők a Művészetek Háza Modern Képtár – Vass László Gyűjtemény galériájába (Vár u. 3–7.) a július 7-én, szombaton 11 órakor megnyíló kiállításon. Az Áttekintés/Monochromia című kiállítás megnyitóján köszöntőt mond Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza Veszprém igazgatója, a tárlatot megnyitja Fehér Dávid művészettörténész.

A Kossuth- és Príma-díjas magyar festő, grafikus 1936-ban született Budapesten. A Magyar Képzőművészeti Főiskolán Pap Gyula és Bernáth Aurél voltak a mesterei. Lakner László 1958 óta szerepel hazai és külföldi kiállításokon. Berlinben, Párizsban, Zürichben és New Yorkban volt egyéni kiállítása. Részt vett az IPARTERV kiállításain (1968–1969, 1980) Budapesten. Kiállította munkáit a Velencei Biennálén (1972, 1976, 1990), valamint az 1977-es kasseli Documentán. 1974 óta Németországban, Berlinben él. A Magyar Nemzeti Galériában és több vidéki képtárban, valamint külföldön például Berlinben, Kölnben, Londonban, Firenzében találhatók meg művei közgyűjteményben.

A Modern Képtár – Vass László Gyűjtemény galériájában látható kiállítás az 1990-es évektől egészen napjainkig mutat be válogatatást műveiből.

A kiállítás megtekinthető október 27-ig, vasárnap kivételével naponta 10-től 18 óráig.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago