Categories: Kultúra

KIÁLLÍTÁS – S. Hontai Mária Útkeresése

Az Íródeákban az a jó, hogy olyan kuckós. Csöndes, otthonosan meleg és teaillatú, erős intellektuális aurával, a színház, a könyvtár és az egyetem háromszögében. Ideális helyszín egy olyan alkotó bemutatkozásához, aki magát útkeresőnek vallja, de a képei már egyfajta megállapodottságról, a fontossági sorrendek átértékeléséről, a természet iránti tiszteletről tanúskodnak. S. Hontai Mária festményeiből Útkeresés címmel tegnap nyílt kiállítás az Íródeákban, a képek február 13-ig láthatók.

A meghitt hangulatú megnyitón N. László Gizella festőművész méltatta tanítványa munkáit, majd Fazekas Orsolya, az Agóra művelődésszervezője ajánlotta az egybegyűltek figyelmébe a tárlatot. Befejezésként Márai Sándor szavait idézte: Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás. Mérő Barnabásnak, a zeneiskola növendékének gitárjátéka szép keretbe foglalta az elhangzottakat.

S. Hontai Mária három évvel ezelőtt, egy felhívás nyomán jelentkezett N. László Gizella festőművész kurzusára, azóta folyamatosan képezi magát. Technikai tudásának tökéletesítésében sok segítséget kap Bottyán Marianna budapesti festőművésztől is. Tagja a Veszprémi Művészkörnek, a csoport kiállításain már több alkalommal nyílt lehetősége a bemutatkozásra. Önállóan először az ausztriai Bad-Tatzmannsdorfban állított ki a Zonta Klub szervezésében, ez a mostani a második önálló tárlata. Magáról szerényen így nyilatkozik: „Egy igazi művész hosszú utat tesz meg azért, hogy képei elnyerjék mások tetszését, elismerését. Én ennek az útnak az elején járok, keresem a stílust, ami közel áll hozzám, ami tetszik, és amit meg szeretnék mutatni.

S. Bonnyai Eszter

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago