Categories: Közélet

KAMPÁNY – Veszprémi szócsata nyugdíjas ügyben

Az ellenzék és a hatalmi struktúra közötti folyamatosan dúló csendes csaták zaja mindeddig nemigen szűrődött ki a városháza falai közül, mostanában azonban már halljuk és érezzük is: kemény kampányidőszak vár a politikusokra és a sajtóra is. Erre utaltak a sorosozó meg az állítsukmegbrüsszelt plakátkampányok, majd miután a külső ellenség fogytán (maradtak a migránsok), elkezdődött a belháború.

Gigantikus méretűre duzzadó kormányzati médiapropaganda zúdult az elmúlt hetekben a nyilvánosság nyakába azzal a szöveggel, hogy Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje azonnal kérjen bocsánatot, mert megsértette a magyar nyugdíjasokat. Mind a kétmilliót. A Fidesz ezúttal konkrét ellenfélre csapott le minden használható felületén, kormányzati médiákban, pártszervezetekben, megnyikkantak a nyugdíjas szervezetek, beszálltak az elemzőintézetek, a CÖF, a szóvivők, szociális fórumok, majd megkapták a feladataikat a fideszes pártkatonák is, akik telefonhívásokkal és vidéki fórumokon hergelték az időseket.

Természetesen Ovádi Péter, a Fidesz-KDNP veszprémi képviselőcsoportjának frakcióvezetője, országgyűlési képviselőjelöltünk is megkapta a feladatát. Felszólította a Jobbik helyi szervezetét, hogy legalább ők kérjenek bocsánatot, mert Vona úgy belegázolt a magyar idősekbe, mint 1990 óta a demokráciában senki. Erre dr. Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje közleményben válaszolt. Szerinte nem a veszprémi Jobbiknak kell bocsánatot kérnie, hanem a Fidesznek, „amiért szétverte az idősek egészségügyi ellátását, elvett 3000 milliárd forintnyi magánnyugdíj-pénztári vagyont”, majd emlékeztette a „falunapok hősét”, hogy a Fidesz a mai napig nem kért bocsánatot a nyugdíjasokat becsmérlő szolnoki polgármester vagy a nyuggerező Kubatov Gábor miatt.

A témában tartott sajtótájékoztatóján Ovádi már ígérgetett is: a szeptemberi közgyűlésen javaslatot fog tenni, hogy a város „plusz forrásokat biztosítson” a veszprémi nyugdíjasok részére, és azon dolgozik, hogy az idősek számára is élhető várost teremtsen(ek), továbbá fontos számára a nyugdíjasok tisztelete és megbecsülése. Arról nem esett szó, honnan kerülnek elő „plusz források”, mi értendő ez alatt, kitől, kinek és mire jut(na) belőle.

Dr. Varga-Damm Andrea közleményében kifogásolja, hogy a képviselő „eldugott sajtótájékoztatón fújja, amit Habonyék leírnak neki”, és közli, hogy ebben a témában szívesen látná Ovádi Pétert nyilvános vitapartnerként.

Mi tagadás, ezzel mi is így vagyunk.

 [stextbox id=”grey”]Hazánkban az 50 felettiek havi jövedelmük több mint háromnegyedét költik rezsire, élelmiszerre és gyógyszerre, szabadidős tevékenységre kilenc, megtakarításra pedig csupán bevételeik két százaléka jut. A megkérdezett 50 év felettiek közel egyharmada egyáltalán nem rendelkezik megtakarítással (penzcentrum.hu). Ennek ellenére a nyugdíjasok 90 százaléka támogatja a gyermekeit és közeli hozzátartozóit valamilyen formában. Akár erről is szólhatna a kormányzati kommunikáció, de nem teszi.[/stextbox]

Gombás Gabriella

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago